Mördarens misstag

NYHETER

Polisen har säkrat fingeravtryck och dna – misstänker att sambon bluffat

1 av 3
FLERA SPÅR PÅ FYNDPLATSEN Polisens tekniker har samlat in material från platsen där LindaChen hittades död. Spåren kan, enligt uppgifter till Falu Kuriren, ge svar på vem som gömde hennes kropp.

FALUN. Flera spår säkrades på platsen där Linda Chen hittades.

Polisen misstänker att hon mördades efter besöket på City Gross – och att bilturen på 20 mil är en bluff påhittad av Mats Alm.

Mycket tyder på att det finns dna eller fingeravtryck från en eller flera gärningspersoner, skriver Falu Kuriren.

Polisen har nu gott hopp om att kunna binda Linda Chens mördare till brottet.

När Linda Chens kropp hittades ett tiotal meter in i skogen, vid en vändplats för timmerbilar, var den övertäckt med ris. På marken bakom en stor sten finns en rishög. Runt om den på marken syntes dessutom flera spår av brand.

Analyserar fynden

Polisens tekniker har under veckan arbetat febrilt med att samla in material inom avspärrningarna. Fynden har skickats till SKL för analys.

Spåren som har kunnat säkras kan enligt uppgifter till Falu Kuriren ge ett svar på vem eller vilka som gömde Linda Chens kropp.

Mats Alm har sedan tidigare sagt att han och Linda efter besöket på City Gross åkte en tur på 20 mil med Linda Chens mörkblå Volvo S40. Syftet var att hitta sevärda platser som de kunde visa för bröllopsgästerna.

Resan beräknas ta cirka tre timmar tur och retur. Men polisen tror att resan kan vara påhittad.

Efterlyser vittnen

Polisen efterlyser vittnen som kan ha sett paret eller deras bilar, från Lindas försvinnande fram till dess att kroppen hittades.

– Allt är av intresse, men speciellt iakttagelser mellan den 15 och 18 september, då Mats Alm var försvunnen, säger Hans-Åke Hedin, presstalesman för polisen i Dalarna.