Ungdomar hittade människohuvud

Foto: Mats Henriksson

avEric Tagesson, Erik Wiman

NYHETER

De grillande ungdomarna gjorde ett makabert fynd.

I bäcken invid grillplatsen flöt ett människohuvud.

– Det var ett kranium som låg där, bara själva skallen, säger en av ungdomarna till Norrbottens-Kuriren.

Människohuvudet hittades vid en grillplats i området Granbacka i Gällivare. En grupp ungdomar var där och grillade under fredagskvällen och natten.

Invid grillplatsen flyter en mindre bäck, och det var där som ungdomarna fick syn på huvudet. En av dem berättar om händelsen för tidningen Norrbottens-Kuriren.

– Det låg i slänten mot grillplatsen, säger han.

Polisen spärrade av platsen och efter flera timmars sökande hittades vad man tror är de resterande kvarlevorna av den döde.

– Vi vet ännu inte riktigt vad det rör sig om, men fyndet kan eventuellt ha koppling till en person som försvann i området för cirka ett år sedan, säger Olle Kvarnerås på polisen i Norrbotten.

– Än så långe vet vi inte huruvida det rör sig om ett brott eller inte. Tekniker är på plats och först när deras arbete är klart kan vi säga mer.

Hur kvarlevorna hamnat vid grillplatsen, eller hur länge de legat där vet polisen ännu inte. Men enligt en poliskälla tyder huvudets skick på att det legat en längre tid.

En rättsmedicinsk undersökning kommer att genomföras för att fastställa personens identitet och dödsorsak. Arbetet väntas ta minst en vecka.