Schürrer vill till Hinseberg

NYHETER

Livstidsdömda barnamörderskan Christine Schürrer överklagar nu flytten från Hinseberg till anstalten i Ystad.

Christin Schürrer.

"Trots protester från mig och min advokat deporterades jag på måndagen den 27 juli från anstalten Hinseberg till Ystad", skriver Christine Schürrer i en inlaga till länsrätten.

Hon begär att få sitt ärende prövat så snabbt som möjligt med förhoppning om att få återvända till Hinseberg, rapporterar lokala medier.

Hon motiverar sin önskan att få återvända till Hinseberg med att hon behöver "jobba med olika personer i Västmanland", vilket i klartext betyder advokat, vänner och utredningspersonal. Hon anser att hon isolerats från yttervärlden i Ystad.

Flytten till Ystad påverkar i hög grad de förberedelser för en resning i målet som nu pågår, skriver Christine Schürrer.

Det är länsrätten i Örebro som ska avgöra om Christine Schürrers önskemål om att få återvända till Hinseberg ska hörsammas eller inte. Enligt länsrätten lär det ta cirka en månad innan beslut fattas, skriver Skånska Dagbladet på nätet.

Christine Schürrer är dömd till livstids fängelse för mord på två små barn i Arboga och mordförsök mot barnens mor i mars förra året.

TT