Nyheter

Våldtäktsliga sprängd i Södertälje

Av: 

David Nannini Nilsson

NYHETER

”Jag har väckt åtal mot sex personer i två ärenden”

Polisen har sprängt en liga i Södertälje som gruppvåldtagit unga flickor, uppger Länstidningen Södertälje.

I nuläget finns fyra kända offer i åldrarna 13 till 16 år.

– Jag kan bara säga att det som inträffat är förskräckligt, säger en av de våldtagna flickornas målsägarbiträde Susanne Ekberg-Carlsson till Aftonbladet.

Männen nekar till brott, uppger åklagaren.

Flera unga tjejer ska ha fallit offer för våldtäktsligan under de senaste två åren, skriver Länstidningen Södertälje.

Några av våldtäkterna ska ha skett i en rivningsfastighet i Hovsjö möblerad med endast en madrass, och i andra fall ska våldtäkter ha skett vid Eklundsnäsbadet, skriver Länstidningen Södertälje.

– Jag har väckt åtal mot sex personer i två ärenden om grov våldtäkt och barnvåldtäkt och utreder ett tredje som det fortfarande råder förundersökningssekretess kring, säger kammaråklagare Marie-Louise Pettersson till tidningen.

”Han är oskyldig”

Flickorna ska ha uppgett att männen i vissa fall hållit fast dem och turats om med att våldta dem.

Advokat Susanne Ekberg-Carlsson är målsägandebiträde för en 13-årig flicka som var 12 år gammal när hon ska ha våldtagits av tre män i november 2007.

– En sån här händelse sätter sina spår, säger hon.

– Förhoppningsvis kan hon få någon form av upprättelse, säger hon.

Göran Witt-Strömer är advokat för en av de män – en 19-åring – som åtalats för att ha våldtagit flickan. Mannen ska tillsammans med två av de andra åtalade männen ha turats om att hålla fast och våldta flickan.

– Han är oskyldig. Man kan sammanfattningsvis säga att det han har gjort inte utgör brottslig gärning, säger Göran Witt-Strömer till Aftonbladet.

Enligt Witt-Strömer har hans klient inte insett att flickan var underårig och det ska inte ha varit något tvång inblandat. 19-åringen nekar också till att ha haft samlag med flickan.

– Det har inte förekommit något tvång eller utnyttjande av hennes utsatta situation. Det har inte förevarit något samlag dem emellan, säger Witt-Strömer.

Nekar till brott

Aftonbladet har tagit del av handlingar som åklagaren upprättat i målet.

Enligt åklagaren har gärningsmännen som åtalats för grov våldtäkt ”otillbörligt utnyttjat att målsäganden befunnit sig i ett hjälplöst tillstånd till följd av berusning samt den utsatta belägenhet hon befunnit sig i då hon varit ensam med tre män som förgripit sig på henne samtidigt”.

De sex åtalade männen är 19, 20, 21, 22, 22 och 23 år gamla.

Alla de sju personer som för närvarande är häktade är medlemmar i samma förening i Södertälje, skriver Länstidningen Södertälje.

Enligt tidningen är den tekniska bevisningen mot männen i vissa fall överväldigande.

– Men det hindrar dem inte från att neka till brott vilket de gör, säger Marie-Louise Pettersson till tidningen.

Två av männen åtalas också för övergrepp i rättssak för att ha hotat en av flickorna och en av dem ska ha sagt att flickan skulle få ”ett helvete” om hon polisanmälde händelserna.

Polisen går för närvarande igenom flera ouppklarade fall av våldtäkt som inträffade under förra sommaren och hösten – och i minst ett av fallen har man fått träff mot personer som ingår i våldtäktsligan, uppger Länstidningen Södertälje.

Susanne Ekberg-Carlsson uppger att förhandlingar om åtalspunkten om våldtäkt mot hennes klient kommer att genomföras på onsdag.

ANNONS

Ellos STORA sommarrea är igång! Upp till 30% på dyraste varan!

Extern länk från Ellos

Till kampanjen!

Vet du mer? Kontakta Aftonbladet.
Publisert: