Man höggs till döds i Akalla

Vittne: ”Hände bland lekande barn”

En man i 55-årsåldern har gripits misstänkt för att ha huggit ihjäl en annan man utanför en tvättstuga i Akalla nu i kväll.

Vittnen på plats uppger att han dödades inför ögonen på 10-15 barn som lekte precis intill.

– Det var fruktansvärt. Jag hade själv min son utanför och blev så rädd att jag höll på att hoppa ner från balkongen, säger ett vittne till Aftonbladet.

Vittnen berättar att Svenska bostäder under tisdagskvällen höll i en visning av en nyinvigd tvättstuga i Akalla i Stockholm. Under visningen ska två män i 50–60-årsåldern ha börjat gräla högljutt med varandra.

Utanför tvättstugan ska sedan den ene ha tagit fram en kniv och huggit den andre i bröstet.

Gick tillbaka in i tvättstugan

Enligt vittnen skedde det inför ögonen på 10-15 barn utanför tvättstugan.

– Det var fruktansvärt. Det hände precis bland alla barn som lekte. Jag hade själv min son utanför och blev så rädd att jag höll på att hoppa ner från balkongen. Men jag ropade på honom så att han sprang in, berättar en kvinna.

Den knivhuggne mannen skrek av smärta och gick tillbaka in i tvättstugan där han föll ihop, berättar vittnen för Aftonbladet.

”Allmänheten grep in”

Samtidigt ska personer på plats ha övermannat den misstänkte gärningsmannen.

– Det var allmänheten som grep och höll den misstänkte tills polisen kom, säger Mats Almquist, vakthavande befäl på Stockholmspolisen.

Enligt vittnen var det framför allt personal från Svenska bostäder som ingrep.

– Vi hade en handfull personer på plats – förvaltare, bovärdar och någon kommunikatör – och jag vet att de handlade snabbt och kraftfullt i hela situationen, både när det gäller den person som blev knivskuren och gärningsmannen, säger vice vd Jonas Schneider.

Den gripne är en man i 55-årsåldern som nu misstänks för mord.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är offret och gärningsmannen släkt med varandra.

Publisert: