Nyheter

Skrev kärlekshälsning som syns från skyn

avMathias Asplund

Foto: 330-SKVADRONEN BANAK
SKOTER-ROMANTIK En norsk man skotrade sin kärlekshälsning till svenska flickvännen.

När en norsk räddningshelikopter flög över de nordnorska fjällen i fredags upptäckte besättningen att någon hade skrivit i snön.

En halv kilometer lång kärleksförklaring.

– Det var väldigt romantiskt, säger Johanna Stålnacke, den lyckliga som fick hälsningen.

Foto: ALPINEPASSION.COM
Gorm Gunleiksrud och Johanna Stålnacke.

Räddningshelikoptern flög över ett oländigt område cirka tre mil från orten Lakselv i Finnmark när de såg att någon okänd romantiker, med hjälp av en snöskoter, skrivit i snön och bildat orden "älskar dig".

– Han eller hon som har gjort detta har verkligen lagt ned sin själ. Det är fint skrivet och vi blev väldigt imponerade. Någon där ute måste vara mycket förälskad, sa Nils Arne Ro, kommendör för 330-skvadronen, till norska TV2.

Det började trilla in tips till media om vem som skrivit i snön. Senare gav sig också den skyldige romantikern till känna.

Gorm Gunleiksrud, 36, hade varit ute på jobbuppdrag åt försvaret med skotern när han fick för sig att göra något på fjällsidan. Han tyckte det såg ut som "ett enda stort blankt ark".

– Jag körde upp på ett annat fjäll och tog bilder, men mycket överraskande visade det sig att media hunnit före. Fast 330-skvadronen hade fått bättre bilder än jag, säger Gorm Gunleiksrud.

"Väldigt romantiskt"

Föremålet för hans kärlek heter Johanna Stålnacke, 30, och kommer från Kiruna. Paret bor tillsammans i Tromsö och är aktiva friluftsmänniskor. Gorm är en duktig skoterförare och Johanna håller på med professionell klättring och friåkning.

Eftersom flygfotot snabbt var ute på webben skickade han en länk till henne.

– Jag fattade inte först att det var han som gjort det. Men när jag såg att det var 330-skvadronen som tagit bilden misstänkte jag att det kunde vara Gorm, säger Johanna Stålnacke till Aftonbladet.

Hur lyckades han skriva så fint?

– Han använde gps för att navigera och få de rätta proportionerna. Men om du kört skoter någongång förstår du att det inte kan ha varit lätt.

Hon är säker på att Gorm haft för avsikt att göra detta som ett personligt meddelande dem emellan. Hon tycker att saken fått för stora proportioner i norsk media, men känner sig mycket glad över handlingen.

Man kan ge blommor för att visa kärlek, men detta var något extra.

– Det var väldigt romantiskt och jag fick ett minne för livet. Eftersom jag känt Gorm i fyra år vet jag att han är spontan och gillar nytänk, men jag blev ändå överraskad, säger Johanna Stålnacke.