Nyheter

”Homosexualitet kan skada ditt liv”

Av: 

Björn Barr

NYHETER

Ministerns kyrka mer radikal än Livets Ord

Arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson (M) säger sig ha lämnat Livets Ord bakom sig.

Men hennes nya kyrka pekas ut som ännu mer ­radikal i sina åsikter.

– Guds ord säger att ­homosexualitet kan skada ditt liv, säger Per-Åke ­Eliasson, pastor i Kristet Center.

Hundra strupar stämmer upp i sång i församlingslokalen hos Kristet Center i Örebro – kyrkan som nytillträdda arbetsmarknadsministern Elisabeth Svantesson tillhör sedan hon lämnade Livets Ord. Med handflatorna lyfta mot taket tar mötesdeltagarna emot välsignelsen från pastor Per-Åke Eliasson:

– Gud vill något underbart för alla människor!

– Amen!

Ett par kilometer därifrån i centrala Örebro sitter Isak Fearon och minns hur det brukade låta.

”Mer radikala”

Han lämnade Kristet Center i Örebro 2009 i samband med att han kom ut som homosexuell. Då hade han levt hela sitt liv i församlingen. Men det finns ingen plats för hans läggning i kyrkan, berättar han.

– För mig framstår Livets Ord faktiskt som mer milda i sina värderingar än Kristet Center. Kristet Center är betydligt mer radikala så som jag uppfattar det.

När Isak fyllde 18 tog han kontakt med en ungdomsledare och berättade hur det låg till. Vid tre tillfällen fick han förbön. Då bad Isak tillsammans med andra medlemmar i församlingen att Gud skulle bota honom från hans sexuella läggning.

– Man ser homosexualitet som något som går att ta bort, gärna manifesterat som en ond ande eller en demon, säger han.

”Det är ett problem”

Till slut ställdes Isak inför ett val. Kyrkan eller kärleken. Han valde det senare.

Att homosexuella som vill leva ut sin sexualitet tvingas välja bekräftas av pastor Per-Åke Eliasson.

– Jag skulle göra fel om jag välkomnade det, då skulle jag säga att det inte är ett problem. Men jag menar att det är ett problem, säger han.

– Vi tror att Gud skapade oss till man och kvinna. Mannen skulle inte klara sig utan en kvinna som är ­honom värdig och behjälplig, fortsätter han.

Aftonbladet har sökt Elisabeth Svantesson för en kommentar.

Kristet Center och Livets Ord ingår i Svenska trosrörelsen

Kristet Center i Örebro bildades 1995 av pastor Sven Nilsson. Församlingen ingår i den svenska trosrörelsen - precis som Livets Ord. Kyrkan med drygt 400 medlemmar driver också Grenadjärskolan som uppmärksammades 2012. Då skickades elever med piercingar eller utmanande linnen på sig hem.

Tidigare drev man även Sofiaskolan där utbildningen kritiserades för att inte vara saklig och allsidig nog. I stället lät man bibelcitat prägla undervisningen.

I oktober ska Thomas Muthee besöka kyrkan. Pastor Muthee blev världsberömd när han välsignade Sarah Palin för att beskydda henne från häxkraft inför presidentvalet i USA 2008.

ANNONS

50% REA hos Åhléns! Se till att fynda dina favoriter från välkända varumärken.

Extern länk från Åhléns

Shoppa här!

Publisert: