Maffiaboss svalde möjliga bevis

NYHETER

Sedlar med namn och telefonnummer hittades i Daniele Emmanuellos döda kropp

Maffiabossen gäckade polisen till sista stund.

Kort före det dödande skottet svalde Daniele Emmanuello sedlar med viktiga namn och telefonnummer.

Den italienska maffialedaren Daniele Emmanuello, 43, höll sig undan polisen i över tio år.

Han jagades för kopplingar till maffian, narkotikahandel och mord. I måndags sköts han till döds under en polisrazzia i den sicilianska byn Villarosa.

– Polisen har befriat Sicilien från en av de mäktigaste och mest blodsbesudlade maffiarymlingarna, sa inrikesminister Giuliano Amato efter dödsbeskedet enligt nyhetsbyrån AP.

Sedlar i matstrupen

Nu visar obduktionen att han kan ha tagit med sig viktigt bevismaterial i kampen mot maffian in i döden. I dag bekräftade italienska myndigheter att man funnit sedlar med namn och telefonnummer i Emanuellos döda kropp. Sedlarna fanns i mannens matstrupe och det var i dag oklart om uppgifterna på pappersbitarna kommer gå att tyda, skriver Ekstrabladet.

Enligt obduktionen svalde Emmanuello uppgifterna kort före det dödande skottet föll.

Ledare för maffian

Daniele Emmanuello var ledare för den sicilianska maffian i hamnstaden Gela. Han ansågs vara en av Siciliens 30 farligaste mafiosi.

Måndagens dödsskjutning var bara ett i raden av den senaste tidens hårda slag mot maffian. Den femte november greps Cosa Nostras högste chef, Salvatore Lo Piccolo. Så sent som i går greps ett 70-tal maffiamedlemmar i Catania på Sicilien.