Påkörd av Schyman

NYHETER

Mia, 15, slungades av mopeden i rondellen

Foto: blåslagen Mia Hvitlock, 15, var på väg till sin praoplats när hon blev påkörd av Gudrun Schyman . "Som tur var fick jag hjälp av en dam efteråt. Hon stannade och ringde ambulans och till mina föräldrar", säger Mia.

Mia Hvitlock, 15, var på väg till sin praoplats på moped.

På vägen dit blev hon påkörd - av Gudrun Schyman.

-Hon borde bett om ursäkt, säger Mia.

Vid åttatiden i går morse körde Mia sin EU-moped mot praoplatsen, en tandläkarmottagning i Simrishamn. Halvvägs igenom en rondell såg hon en bil i ögonvrån.

-Det var en röd Volvo. Föraren stannade först till när jag kom, den hade ju väjningsplikt, men bilen gasade igen och körde rakt in i sidan på min moped. Jag flög ett par meter och slog mig, och så blev jag rejält chockad, säger Mia Hvitlock.

Klev inte ur bilen

Mopeden fick en rejäl törn och Mia blev blåslagen. Gudrun Schyman stannade, men satt kvar i bilen efter krocken, enligt Mia Hvitlock.

-Jag visste inte att det var hon, men fick reda på det senare. Jag förstår att hon också var i chock. Det är inte så lätt när man precis har kört på någon, men hon borde ha bett om ursäkt efteråt. Det är lite halvdåligt.

-Men som tur var fick jag hjälp av en dam efteråt. Hon stannade och ringde ambulans och till mina föräldrar. Det var väldigt skönt att få hjälp av någon, säger hon.

Mia Hvitlock fick föras till sjukhus efter kollisionen, men hade inga allvarliga skador.

Fötterna är svullna

-Mina knän och fötter är svullna, och jag har lite svårt att gå, säger hon.

Gudrun Schyman bekräftar att krocken har inträffat, men vill inte säga något om det som har hänt.

-Jag har kontaktuppgifterna till familjen, men har inte pratat med dem än. Därför vill jag inte kommentera detta, säger hon.

Anders Munck