Våldsam start på det nya året

NYHETER

Man knivskadad – vårdas på sjukhus

Firandet i Göteborg präglades av misshandel, fylla och bränder. Det var ovanligt stökigt för att vara en nyårsnatt.

Foto: Polis och Räddningtjänst hade mycket att göra när det nya året firandes in. Bland annat brann en bil i Gårdsten. Foto: PÄR LUNDBECK

En man vårdas på Östra sjukhuset efter att ha blivit knivskadad i armen. I övrigt var det mest ”allmän stökighet” utan allvarliga skador till följd under nyårsnatten.

– Det var intensivt många händelser, men inget som sticker ut, säger polisens presstalesman Jan Bertilsson.

Mellan 21.30 och 07.00 rapporterades 607 fall till polisen. Det var hundra fler än förra nyåret och kan jämföras med en vanlig lördag, den 9 december, då polisen fick 467 samtal under samma tid.

Mest rör det sig om våld.

– Det är allt från misshandel på gatan, på restauranger och barer och vid taxistationer till familje- och lägenhetsbråk. Folk blir för fulla helt enkelt, säger Jan Bertilsson.

Även ett par självmordsförsök avhjälptes under nyårsnatten.

Flera bränder

Också på Räddningstjänsten var det hektiskt. Olyckorna orsakade av smällare och raketer var färre än vanligt, men det brann i containrar, lägenheter och villor, dock utan att några människor skadades.

I vanlig ordning fick polisen också sopa upp spår efter klantigheter.

Ett fall som kunde gått riktigt illa var när en berusad man trillade ner i Kvarnfallet i Mölndal. Han var tur nog i sällskap med vänner som larmade Räddningstjänsten. De fick upp honom ur vattnet, välbehållen men nedkyld.

Louise Jacobson (.se)