Seger hotas för SM-vinnare

avFrida Sjödin

Publicerad:
Uppdaterad:

Calle Ward körde med felaktig växellåda i Askersund

Växellådan i rallyföraren Calle Wards bil var inte godkänd under förra helgens tävlingar i Askersund. Nu riskerar han att mista sin SM-seger.

– Chanserna till guld blir såklart mycket mycket mindre, säger Calle Ward.

Efter Wards krasch i Kong Kristian Race användes en annan bil i följande tävlingar, men med den gamla växellådan. Nu visar det sig att vissa delar i lådan inte var homologiserade och godkända.

– Jag hade inte en tanke på det, säger Calle Ward.

Tvåan kan segra

Felet upptäcktes i en teknisk kontroll efter att Ward vunnit klassen otrimmat för tvåhjulsdrivna bilar i Askersund förra helgen. Nu hotas segern för den 21-årige Molkombon.

– Med största sannolikhet blir jag utesluten ur deltävlingen. Sedan upp till förbundet hur det här vidarebehandlas. Jag som förare är ytterst ansvarig så rätt ska väl vara rätt, säger Calle Ward.

Svenska Bilsportförbundets domarjury ska samlas på fredagkvällen för att ta beslut. Klockan 21 ska Calle Ward delta i ett telefonmöte för att förklara sig.

– Hade jag gjort det och försökt mörka så skulle det nog ha behandlats på ett annat sätt. Nu vet jag inte. Men sportsligen så gjorde det ingen skillnad med växellådan, säger Calle Ward.

Segern kan nu istället gå till Jonas Ericsson, Kolsva. Andreas Sjölander från Gävle och Patrik Johansson från Växjö får då också kliva upp en placering.

Publicerad: