Polisen: En tjuv kan ha tagit Madeleine

NYHETER

Ännu en vändning i utredningen

Portugisisk polis har fått upp ett nytt spår i sökandet efter Madeleine.

Området där flickan försvann har plågats av inbrott och polisen undersöker nu om hon kan ha förts bort av inbrottstjuvar.

Foto: Saknad Sökandet efter 4-åriga Madeleine McCann pågår fortfarande.

I dag är det 110 dagar sedan Madeleine försvann. Polisens senaste teori i jakten på treåringen är att försvinnandet har koppling till en serie inbrott på Ocean Club – det lägenhetskomplexet i Praia Da Luz där Madeleine bodde med sina föräldrar.

Vågade inbrott

Ett vittne, som bor i närheten av familjen McCanns lägenhet, berättar hur hon skrämt iväg en inbrottstjuv som hon säger hade nycklar till hennes dörr. En annan boende i området säger till brittiska The Times att området plågats av vågade inbrott.

Själv har mannen blivit av med pengar, kamera och två mobiltelefoner utan att polisen kunnat hitta några skador på dörrar eller fönster.

Flera bakslag i utredningen

Polisen ska nu åter förhöra personalen på lägenhetsanläggningen. Särskild fokus ska läggas på en säkerhetsvakt, en städerska och två bartenders som arbetar på Ocean Club.

Polisens nya teori kommer efter en serie bakslag i utredningen. Polisen hoppades länge att DNA-prover skulle lösa gåtan med den försvunna flickan. Men varken blodspåret i lägenheten där hon försvann eller salivprovet från flickan som påstods vara Madeleine gav resultat.

Åker hem utan flickan

I går kom uppgifter om att polisen stod i beredskap att slå till mot en ny misstänkt. Det är inte känt huruvida de tillslagen kan kopplas till det inbrottsspår som polisen nu följer eller om polisen undersöker två olika scenarier.

I går berättade också Madeleines pappa, Gerry McCann, att över en miljon pund (nästan 14 miljoner kronor) skänkts till fonden för sökandet efter flickan. Paret har också sagt att de efter sommaren kommer att återvända hem till England med sina tvillingar efter sommaren. Även om de inte funnit Madeleine.