21-åring hittad mördad i Göteborg

NYHETER

Kroppen upptäcktes av granne

Foto: POLISEN UNDERSÖKER RESTERNA av den man vars kropp hittades i går. Enligt grannar var det fest i lägenheten natten till i lördags, med hög musik. Flera personer hämtades in till förhör i går.

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Den 21-årige mannen hittades mördad på balkongen.

En kvinnlig granne hittade kroppen och kontaktade polisen.

I går greps och anhölls en man i 20-årsåldern, misstänkt för mordet.

Kroppen hittades av en kvinnlig granne som kontaktade fastighetsskötaren. Strax före klockan 14 i går kallades en polispatrull till hyreshuset som ligger i stadsdelen Rannebergen i Göteborg.

– Jag kan inte kommentera vilka skador han hade och hur kroppen såg ut, säger Thomas Fuxborg, presstalesman vid polisen i Västra Götaland till aftonbladet.se.

Rör det sig om ett styckmord?

– Vi kan dementera spekulationerna om att det rör sig om ett styckmord. Det fanns ingen del som var skild från kroppen, säger Torbjörn Hansson, Göteborgspolisens talesman till TT.

Den mördade har identifierats som en 21-årig man, boende i området. Hur han dog vill polisen inte gå in på. Något motiv till dådet är inte känt.

I går eftermiddag greps en man i 20-årsåldern, misstänkt för mordet. Han anhölls senare. Det är inte klart om de var bekanta med varandra sedan tidigare men båda är kända av polisen.

Fest i lägenheten

Chockade grannar samlades i går på parkeringen nedanför lägenheten. Flera små barn cyklade omkring på sina trehjulingar medan de vuxna sökte stöd och svar hos varandra.

– Det här är ett jättelugnt område, jag fattar inte det här, säger en granne.

Flera berättar att det under natten till lördagen var fest i lägenheten där den mördade hittades.

Någon hade satt upp en lapp i hissen för att förvarna om festen.

Mycket gap och skrik

– Det stod att det skulle vara hög musik fram till 22 och att man kunde knacka på om det var störande, berättar grannen.

Det har varit mycket livligt i området under hela helgen.

– Det har varit ett jäkla liv, mycket gap och skrik, säger en granne.

Flera personer hämtades under gårdagen in till vittnesförhör.