Ikea blåste idrotts- man på OS–plats

NYHETER

Brittisk tiokampare fick inte ledigt från jobbet för att tävla – nu ber Ikea om ursäkt

Tiokamparen Ricardo Beckford låg precis på gränsen för att få följa med till OS i Peking.

På den sista avgörande tävlingen hoppades han kunna knapra in de poäng som behövdes.

Men då drog Ikea in hans beviljade ledighet.

Ricardo Beckford, 20, hoppades in i det sista på att kunna kvalificera sig till den engelska truppen i sommar-OS i Peking 2008. En tävling i Stoke i början av september var hans sista chans att kvala in bland tiokamparna, men han dök aldrig upp i det engelska laget.

Nu har det avslöjats varför.

Hans arbetsgivare på svenska Ikea:s affär i Edmonton i norra London hotade med att sparka honom om han inte dök upp för sitt fyratimmarsskift.

Det hjälpte inte att Beckford, som tävlar för Heathside athletics club i norra London, hade ansökt två veckor i förväg om att få vara ledig. Dagen innan han skulle åka till Stoke för att tävla drog hans chef på Ikea in ledigheten.

– Jag kan inte riskera att förlora mitt jobb för det är tack vare lönen som jag kan träna, säger han till brittiska Metro. Men allt jag har kämpat för är förlorat nu. Jag var så nära att skrapa ihop de poäng som saknades. Hoppet att jag ska få åka till OS är ute, säger han besviket.

Ikea har nu bett honom om ursäkt för det inträffade. Hade Ricardos chefer vetat hur viktig tävlingen var så hade man enligt utsago "sett över sitt beslut".