Två skolbränder i Göteborg

NYHETER

Räddningstjänsten kände bensinlukt. Polisen misstänker mordbrand.

Foto: Vaniljskolan, en tidigare förskola som skulle byggas om till fritidsgård, totalförstördes i eldsvådan som bröt ut vid tretiden. Bara ytterväggar och gavlar stod kvar i de rykande ruinerna av träbyggnaden på lördagsmorgonen.

Göteborg

Två kraftiga bränder bröt ut i skollokaler, knappa två kilometer från varandra, i Göteborgsstadsdelen Angered tidigt på lördagsmorgonen.

– Räddningstjänsten säger att de känt lukten av bensin. Vi misstänker att båda bränderna är anlagda, säger polisen till aftonbladet.se.

Vaniljskolan, en tidigare förskola som skulle byggas om till fritidsgård, totalförstördes i eldsvådan som bröt ut vid tretiden. Bara ytterväggar och gavlar stod kvar i de rykande ruinerna av träbyggnaden på lördagsmorgonen.

– Vi lyckades rädda en del datorer från byggnaden, säger Anders Kimfors, stabschef vid räddningstjänsten i Göteborg.

Vid halv sex på morgonen kom nästa larm, från Långmosseskolan, knappa två kilometer från platsen där den första branden bröt ut. Vid 08-tiden på lördagsmorgonen hade de 30-talet brandmän som kallats till platsen från tre brandstationer släckt branden.

Enligt vakthavande befäl för polisen i Kortedala i Göteborg har räddningstjänsten rapporterat att de känt bensinlukt vid släckningsarbetet. Det får polisen att misstänka att bränderna är anlagda.

– Dessutom startade båda bränderna på fasaden utanför. Det är också ett tecken på att de anlagts och att det inte rör sig om ett elfel eller liknande, säger vakthavande befäl.

Polisen rubricerar händelsen som mordbrand.

Karin Thurfjell, TT