Jägarna låg döda – 75 meter från varandra

NYHETER

Förundersökningsledaren: De sköts till döds

Två äldre män i samma jaktlag har hittats döda under jakt i ett skogsområde i Västra Bräcke utanför Åmål.

Förundersökningsledare Tord Haraldsson vid Länskriminalen i Trollhättan säger till SR Radio Väst att männen sköts till döds.

Den första mannen som enligt Radio Väst är i 65-årsåldern hittades ihjälskjuten i skogsområdet i går kväll. Enligt Göteborgsposten var kroppen placerad intill en jaktstuga, och bredvid kroppen låg ett vapen. Polisen trodde därför att det rörde sig om ett självmord. Men efterhand väcktes andra tankar.

Misstänkte självmord

– Läget svängde rätt rejält under natten. Det fanns en bil på platsen, och även andra omständigheter som gjorde att vi i dag började söka vid jaktstugan. Vid halv tiotiden fann vi ytterligare en död jägare ur samma jaktlag, cirka 75 meter bort, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg till aftonbladet.se.

Tekniker arbetade under dagen på fyndplatsen och även förundersökningsledaren Thord Haraldsson fanns på plats.

– Med två personer döda under älgjakt misstänker vi att det finns något annat med i bilden. En av männen är skjuten på ett sådant sätt att han inte kan ha vållat det själv, men det kan ha skett genom en olyckshändelse säger han till Göteborgs-Posten.

”Någon form av brott har skett”

Haraldsson har också gått ut med uppgiften att de döda männen är födda 1934 respektive 1941.

– Vi får se vart det här leder men någon form av brott har skett, säger Thomas Fuxborg.

Efter den tekniska undersökningar väntar obduktion av de bägge kropparna och förhör med den tredje medlemmen i jaktlaget och andra personer i de döda männens bekantskapskrets.

Göteborgs-Posten har talat med ett vittne som jagar i ett angränsande lag och som satt på pass under tisdagseftermiddagen, då han hörde fyra skott. Så sent som i söndags var en av de skjutna männen hemma hos honom och pratade om den kommande älgjakten, säger han till Göteborgs-Posten.

Läs också:

Karin Henriksson, Anna Lindström