Nyheter

Våldtäktsmisstänkt läkare omhäktad

NYHETER

Malmö

Den plastikkirurg i Malmö som på sannolika skäl är misstänkt för att ha våldtagit en av sina patienter, omhäktades på fredagen för andra gången.

Kammaråklagare Bo Albrektsson medger att man funnit DNA som knyter den misstänkte plastikkirurgen till brottet, men att man väntar på ytterligare analyssvar från Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL).

I början av nästa vecka beräknas provsvaren från SKL komma. Därefter ska åklagaren presentera sitt förundersökningsmaterial. Åtal ska vara väckt senast den 10 augusti.

Bo Albrektsson menar att det är nödvändigt med en omhäktning då det annars finns stor risk att den misstänkte skulle kunna försvåra utredningen genom att kontakta och påverka målsäganden samt andra vittnen.

Läkaren är nu häktad i ytterligare två veckor.

Plastikkirurgen, som är i 50-årsåldern, misstänktes för våldtäkten redan i början av maj, i direkt anslutning till den 24-åriga kvinnans polisanmälan.

Den kvinnliga patienten uppger att hon blivit våldtagen av plastikkirurgen då han med hjälp av ljusbehandling skulle snygga till hennes bikinilinje.

Läkaren nekar till anklagelserna.

Tidigare artiklar

Sindra Grahn/TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Compricer

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter