Kidnappade 16-åriga flickor – med sabel

NYHETER

Nu åtalas 27-åringen för timslång skräckfärd i bil

Foto: Här är 27-åringens drygt meterlånga kroksabel.

Med kroksabel och pistol tvingade 27-åringen flickorna in i bilen.

– Om du inte följer med så skjuter jag, sa mannen till en av flickorna.

Skräckfärden varade i flera timmar.

Foto: Gärningsmannen hade även denna huggsabel i sin arsenal.

En kväll i september var de tre tjejerna i 16-årsåldern på väg till en fest i Eskilstuna. Plötsligt stoppades de av tre bilar. Ur en av bilarna hoppade den 27-årige mannen och gick till attack mot flickorna.

– Ni är alla luffare, ropade han, enligt Eskilstuna-Kuriren och plockade samtidigt fram en meterlång kroksabel ur bilens baksäte. Han hotade att sticka den i magen på en av flickorna om hon inte satte sig i mannens bil, skriver tidningen Folket.

Nu började skräckfärden. I runt en timme körde mannen runt med flickan som till slut blev avsläppt.

Dök upp igen – med pistol

Men snart dök 27-åringen upp igen. Den här gången med en pistol i byxlinningen.

– Om du inte följer med så skjuter jag. Ska du ha ett skott i benet? sa mannen som nu tvingade med sig flera flickor i bilen, uppger Eskilstuna-Kuriren.

Under färden drack 27-åringen oavbrutet sprit och vägrade lyssna till flickornas böner om att få bli avsläppta. Till polisen har flickorna sagt att de var mycket rädda. Förutom sabeln och en pistol hade de också sett en batong i baksätet på mannens bil.

Enligt Eskilstuna-Kuriren fortsatte vansinnesfärden mellan olika fester och krogar. Till slut stannade mannen i Malmköping, lämnade bilen och flickorna kunde fly.

”Var bara chaufför”

I bilen hittade polisen senare två kroksablar, ett järnrör, en morakniv och en batong. Igår åtalades han vid Eskilstuna tingsrätt för olaga frihetsberövande och olovligt innehav av kniv.

Mannen nekar till anklagelserna och har i förhör sagt att flickorna följde med frivilligt. Han ställde bara upp som deras chaufför.

Enligt lokala medier har en av flickorna haft ett förhållande med 27-åringens bror. Den nu åtalade mannen har tidigare dömts för bland annat misshandel, rån och narkotikabrott.

Johanna Melén