Alla ska få ledigt när det är sol

Detta är en kommenterande text. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Oj, oj, oj, vad är det som händer i min kropp när jag får några dagar av sol? Jag har känt mig fullkomligt våldtagen av vinterns hårdhet och nu blommar jag upp som om jag aldrig förr hade sett ljus!

Jag blir fullkomligt överlycklig. Om mitt tillstånd på vintern klassas som vuxendamp, har jag nu gått in i ren mani.

Jag älskar alla inklusive mig själv till döds. Jag vill bara kramas och jag skrattar så mycket att jag har blivit hes, framförallt åt mina egna skämt.

Vart jag än går möts jag av leenden och att alla människor är mer nakna nu känns fantastiskt.

Jag vill ligga på en filt i en park iförd kort kjol och sparka vilt med benen. Jag vill dricka vin med Carina Berg alldeles för tidigt på dagen. Jag vill åka båt i skärgården och leva i Pripps blå-reklamen. Jag vill hänga på nån galen festival och dricka vin ur plastmuggar.

Nu är det säkert så att vi alla vill göra samma sak, men vi kan inte för vi måste jobba. Men nu har jag grunnat på hur vi ska kunna lösa detta problem på ett vettigt sätt och här kommer mitt förslag:

Vi skippar det gamla systemet med att jobba måndag-fredag och vara ledig på helgerna. I?stället delar vi in veckodagarna i bra och dåligt väder-dagar och tar helt enkelt ledigt varje gång solen tittar fram.

Detta system kommer att funka alldeles utmärkt i Sverige där våra soldagar aldrig överskrider våra 104 ledighetsdagar.

Tänk så härligt det kommer att bli! Och alla barer och restauranger kommer att klappa i händerna över mitt förslag.

Det var faktiskt lite svårt för mig att ens skriva den här krönikan i?dag när solens vackra strålar träffar mig genom fönstret. Så jag sätter helt enkelt punkt här och går ut för att enjoy the sun!

Carolina Gynning

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN