Polisen: Inget brott bakom gasolyckan

NYHETER

Fem personer förgiftades – tillståndet förbättrat för fyra

Foto: Christer höglund

Det var inget brott bakom den gasolycka som förgiftade fem man i rallycrosstjärnan Lasse Larssons team i Karlstad på söndagsmorgonen.

De fem kolmonoxidförgiftades och fördes under söndagen till olika sjukhus i landet för att behandlas i tryckkammare.

För fyra av dem hade tillståndet förbättrats under måndagen. Lasse Larsson, som fördes till Karolinska i Solna, rapporterades må bra. En man som fördes till sjukhuset i Uddevalla kommer att skrivas ut under dagen.

Tillståndet för två av de tre män som fördes till Östra sjukhuset i Göteborg bedömdes som stabilt. För den tredje mannen lämnades inga besked, förmodligen för att sjukhusets nya sekretessregler förbjuder det.

”Inget tyder på inbrottsförsök”

Under måndagen avskrev också polisen helt brottsteorin. I början kunde det inte uteslutas att gasen hade sprutats in i bussen.

– Inget tyder på något inbrottsförsök. Vi har också fått bekräftat att dieselaggregatet varit igång under natten för att värma upp bussen. Och det har krånglat tidigare, säger Tommy Lindh, pressinformatör vid Karlstadspolisen, till TT.

Larsson och hans kamrater var i Karlstad i helgen för att köra en tävling. De övernattade i bussen natten till söndagen. De kunde svårt medtagna räddas ut ur bussen av en bekant som besökte dem på morgonen.

TT