Överfallslarm hos Mona Sahlin

Partiledaren var hemma med sin son när en okänd person var framme vid villan och ryckte i dörren.

På torsdagsförmiddagen kom ett överfallslarm från Mona Sahlins bostad i Nacka.

Den avgående partiledaren var hemma med sin son och någon av dem ska ha tryckt på larmet sedan en okänd person varit framme vid huset och ryckt i dörren.

Mona Sahlin själv ville på torsdagskvällen inte kommentera händelsen närmare när Aftonbladet träffade henne.

– Jag mår bra. Familjen mår bra. Men jag kommenterar inte den här typen av händelser, säger Mona Sahlin.

Hur känns det att leva med att sådana här saker kan hända?

– Jag har levt på det här sättet i många år. Mer vill jag inte säga om detta. Nu ska jag jobba vidare, sade Sahlin innan hon skyndade in i en Säpo-bil.

Mörkklädd person

Larmet gick klockan 10.53 på torsdagsförmiddagen. Enligt polisen ska en okänd man ha varit framme vid Sahlins bostad och ryckt i dörren, därefter ska en mörkklädd person ha setts röra sig från platsen.

Enligt polisen är det ännu för tidigt att säga om det handlar om ett attentatsförsök eller om det är ett vanligt inbrottsförsök.

– Vi har nu säkrat spår men det är oklart om de går att använda, säger Kjell Lindgren, pressinformatör på Stockholmspolisen och berättar att ingen misstänkt ännu är gripen.

Tekniker och hundpatruller

Det är oklart om gärningsmannen haft något flyktfordon parkerat i närheten. Uniformerad polispersonal var på plats tio minuter efter larmet.

Polisen hade även snabbt tekniker och hundpatruller på plats i området för att säkra spår och området kring Mona Sahlins bostad var avspärrat under flera timmar. Avspärrningen hävdes vid 13.30-tiden.

– Säpo är naturligtvis inkopplade. Bara vi från polisen i Nacka har säkert 15-20 enheter på plats, sa Christer Angeria, stationsbefäl på polisen i Nacka vid lunchtid idag och förklarade att det betyder 35-40 poliser.

Säpo inkopplat

Sedan tidigare finns det en hotbild mot Mona Sahlin och hon har sedan många år personskydd av Säpo som har installerat en liten kur utanför bostaden där man ska kunna hålla uppsikt.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är kuren dock bara bemannad kvällar och nätter. Troligen var den alltså tom när larmet gick i dag.

Har det funnits någon extra förhöjd hotbild mot Mona Sahlin den senaste tiden?

– Nej, inte som jag känner till i alla fall, säger Christer Angeria.

Publisert: