Nyheter

Ordern: Gör det diskret

Av: 

Anders Johansson

NYHETER

Samtalen avslöjar: Så ville kungens vänner stoppa Markovics avslöjande

Klubbägaren Mille Markovic hotade att offentliggöra vilda festbilder.

Då gick kungens vänner ihop för att köpa hans tystnad.

– Blir det då fråga om en ekonomisk lösning så är det många som kommer att ställa upp, säger en av kungavännerna i ett inspelat samtal.

Kungen vände blad efter bara några dagar. Men skandalboken ”Den motvillige monarken” blev ett hårt slag för hans vänner.

Klubbägaren Mille Markovic var en av källorna i boken och i den efterföljande debatten hotade han att släppa bilder på kungavännernas vilda festande på en betalsajt.

Samtalen spelade in

Som Aftonbladet tidigare avslöjat vände sig några av kungens vänner då till Daniel Webb – ”livvakt” och nära vän till den utpekade gangsterledaren Milan Sevo.

De var beredda att gå ihop och betala för Mille Markovics bilder – och ville också att han skulle gå ut och dementera sina tidigare uppgifter.

Aftonbladet kan i dag avslöja några av samtalen där en av kungens vänner lade ut uppdraget att närma sig Markovic på Daniel Webb.

Samtalen återges i den kommande boken ”Den svenske Gudfadern”, skriven av författaren och journalisten Nuri Kino. Den handlar om den utpekade gangsterledaren Milan Sevo och kretsen kring honom.

Enligt Aftonbladets källor är kungen inte den som haft mest att förlora i anseende på Mille Markovics avslöjanden – snarare personer i den närmaste vänkretsen.

– Det finns nog väldigt många som är av den uppfattningen, och blir det då fråga om en ekonomisk lösning är det många som kommer att ställa upp, säger en av kungens vänner i ett inspelat samtal som återges i den nya boken.

”Hon är jätteknäckt”

Daniel Webb får klara instruktioner att allt måste skötas mycket diskret och att ingen ska få veta någonting. Han uppmanas av en av kungavännerna att vara försiktig:

– Jag tycker man ska vara jävligt försiktig när man talar i telefon, det är avlyssnat allting.

Av de hemliga samtalen framgår också att inte bara kungen och drottningen for illa av ”Den motvillige monarken”.

– Det är nog jävligast för kronprinsessan, hon har tagit fruktansvärt illa vid sig. Hon är jätteknäckt, säger en av kungavännerna.

– Det är ju en hygglig liten tjej, hon gör ett bra jobb!

Boken ”Den svenske Gudfadern” kommer ut 20 maj på förlaget Bladhs by Bladhs.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på böcker: Fynda semesterns bästa läsning till kampanjpris här!

Shop

Publisert: