Carin Jämtins vädjande brev

Foto: P-O SÄNNÅS
Håkan Juholt lämnade Sveriges Radio bakvägen och försvann i en säpo-bil. Samtidigt pågick krismöten om partiordföranden. Socialdemokraternas partisekreterare uppmanade senare i ett brev till gemenskap.

avCarina Bergfeldt

NYHETER

Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin uppmanar till gemenskap.

”Det här är en tid där vi måste hålla samman och inte förlora modet”, skriver hon på partiets hemsida.

Foto: Foto: CAROLINA BYRMO
Manar till gemenskap I ett öppet brev på Socialdemokraternas hemsida skriver Carin Jämtin att partiet måste hålla samman.

Strax före tretiden i dag publicerades ett brev från Carina Jämtin på Socialdemokraternas hemsida.

Här är det i sin helhet:

De senaste dygnen har det varit väldigt tufft att vara socialdemokrat. Ledaren för vårt parti har granskats hårt i medierna. Vi har aktiva, granskande medier i Sverige och så ska det vara. Vi är ett parti som ska klara en granskning, ett parti vars företrädare ska kunna försvara hur vi agerar.
När något ändå händer, då måste vi agera beslutsamt för att ställa saker till rätta. Partiordförande Håkan Juholt har tagit på sig skulden för det som har inträffat.
Under de gångna dagarna har vi haft informationsmöten med bland andra verkställande utskottet, partistyrelsen och partidistriktens ordföranden. Det här är en tid där vi måste hålla samman och inte förlora modet, inte förlora våra strävanden. För slutar vi arbeta för rättvisa och tillväxt, för ett hållbart samhälle och bättre uppväxtvillkor för alla barn – ja då sviker vi också alla de som röstat på oss och sätter sitt framtidshopp till socialdemokratin.
Så partivänner, låt oss samlas och diskutera. Låt oss fortsätta bedriva verksamhet och utveckla politik. Sverige behöver en stark socialdemokrati – nu mer än någonsin.
Med vänliga hälsningar,
Carin Jämtin, partisekreterare
Aftonbladet har sökt Carin Jämtin för en kommentar.