Nasaforskare: Det finns liv i rymden

Nu är det fastställt: Vi är inte ensamma i universum.

Det hävdar en Nasaforskare efter att ha studerat organismer han funnit i meteoriter som kraschat på jorden.

– Jag tolkar det som att det finns liv på andra planeter, säger forskaren Richard B Hoover.

Vi kanske aldrig få reda på sanningen, men nu hävdar en Nasaforskare att utomjordiskt liv finns – och är långt mer likt det som finns på vår planet.

Richard B Hoover är astrobiolog vid Nasas Marshall Space Flight Center och har rest världen runt och studerat meteoriter i bland annat Sibirien, Antarktis och Alaska. I meteoriterna ska han ha funnit fossiliserade bevis på att bakterier ska ha levt inuti dem. Bakterierna ska härstamma från meteoriternas ursprung, som kometer och månar.

I en intervju med tv-kanalen Fox har han kommenterat sina resultat som han menar visar att liv förekommer även på andra ställen i rymden. Några av de fossila organismerna han hittat ska påminna om sådana som finns här.

Jordlivet kommer från rymden

– Det mest spännande är att det i många fall finns flera likheter och kan kopplas mycket nära de generiska arter vi har på jorden, säger Richard B Hoover till Fox.

Men inte nog med det. Forskaren hävdar dessutom att livet på jorden egentligen kan ha kommit genom dessa meteoriter som ska ha fört med sig livsformer, som sedan utvecklats här.

Hoovers undersökning presenteras i sin helhet i Journal of Cosmology, men alla forskare är inte beredda att genast skriva under på att sanningen nu är bevisad.

– Det är ett extraordinärt påstående, och därför kräver jag extraordinära bevis, säger David Marais, doktor i astrobiologi vid Nasa.

Låtit experter analysera

Väl medveten om att det kontroversiella resultatet skulle bli ifrågasatt har Hoover låtit 100 experter ta del av materialet och erbjudit 5 000 forskare att analysera och uttala sig sig.

”Ingen annan forskningsrapport i forskningsvärldens historia har genomgått en så grundlig prövning, och aldrig tidigare har det vetenskapliga samfundet getts möjligheten möjlighen att kritiskt analysera en viktig rapport innan den publicerats”, skriver forskaren Rudy Schild som är chefredaktör för Journal of Cosmology.

Publisert: