Tåg krockade med personbil

NYHETER

Två personer omkomna

En personbil och ett godståg har krockat mellan Ockelbo och Sandviken.

Både bilen och tåget började brinna vid kollisionen.

Två personer som färdades i bilen uppges ha omkommit.

Larmet kom in till polisen klockan 11.15. Både bil och tåg började brinna i samband med krocken och bilen släpades med cirka 800 meter framför tåget innan det stannade.

Avlidna inte identifierade

– De här godstågen är ju väldigt tunga. Det tar tid att få stopp på dem, säger Mikael Hedström, presstalesman på polisen i Gävleborgs län.

Han förklarar att man lyckats identifiera bilen - som är av minibuss-modell - och vem som står som ägare. Men eftersom bilen blev helt utbränd har man inte kunnat fastställa om det var ägarna som befann sig i bilen vid olyckstillfället.

– Vi arbetar stenhårt på det just nu och försöker få tag på personer med anknytning till ägarna. Men hittills har vi inte lyckats, säger Mikael Hedström.

– De kan ju ha lånat ut bilen. Det vet man ju inte.

Lokföraren chockad

Orsaken till olyckan är ännu oklar men järnvägsövergången på olycksplatsen var saknade bommar men hade ljud- och ljussignaler. Tåget tillhör Green Cargo. Tågföraren har inte hörts av polisen ännu.

– Hon är chockad och tas om hand av sin arbetsgivare. Jag har dock inga uppgifter om att hon skulle ha kommit till fysisk skada, säger Mikael Hedström.