Linnéa, 16, hade ont i magen – födde på toa

Foto: PRIVAT
Linnéa och den något oväntade Karl.

avAndreas Randhir Granfors

NYHETER

16-åriga Linnéa Fritz från Malmö vaknade med magknip en morgon i november förra året. Hon gick på toaletten – där hon, utan att ha anat något på förhand, födde sonen Karl.

Familjen Fritz Karlsson låg och sov när de hörde ett skrik från badrummet på övervåningen. Patrik Karlsson, 43, rusade tillsammans med Annelie Fritz, till badrummet där de upptäckte att dottern Linnéa hade fött ett barn i toaletten, enligt Nyheter24.

”Inte anat någonting”

Annelie tog upp bebisen ur toaletten medan Patrik ringde ambulans.

– Allt var ganska kaotiskt, men min fru reagerade snabbt och tog upp bebisen ur toan. Det var lite chockartat, varken jag eller min fru hade sett några tecken på att Linnéa kunde vara gravid. Sedan var det naturligtvis mycket glädje också det gick ju bra med både Linnéa och Karl, som bebisen heter, säger Patrik till Aftonbladet.

”Kul att se honom växa”

Linnéa hade själv ingen aning om att hon väntade barn, då hon äter preventivmedel och inte märkt av några som helst tecken.

– Jag fick bara ont i magen, sedan kom han i toaletten.

Linnéa får mycket stöd från sin familj, som tagit Karls ankomst med ro.

– Det här är inget man kanske tänker på när man har en ung dotter, så det var en liten chock. Men vi tar det bra, det är kul och nu ser vi hur han växer, säger Patrik.

Ska börja om skolan

För den oväntade mamman Linnéa har det varit ett par omskakade månader sedan den där novembermorgonen. I dagsläget är hon mammaledig och planerar att vara det ett drygt år framöver. Pappan till Karl träffar barnet ibland men är inte tillsammans med Linnéa

– Det känns bra, det gick väldigt snabbt allting och Karl var jättefrisk. Jag är ledig nu men ska börja om gymnasiet nästa vår har jag planerat, säger Linnéa.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö

Graviditet