Tre döda i gisslandrama

1 av 4
NYHETER

Beväpnade män från terrorgruppen Revolutionära frihetsfronten slog på tisdagen till mot en domstol i Istanbul och tog en åklagare gisslan.

Efter sex timmars förhandling stormade turkisk polis efter att ha hört skott.

Åklagaren och två attentatsmän dödades, uppger BBC News.

Gisslandramat utspelade sig på våning sex i Caglayan-domstolen i Istanbul efter att två attentatsmän stormat byggnaden klädda i en särskild typ av advokatrockar som används inom det turkiska rättsväsendet.

Männen tog åklagaren Mehmet Selim Kirazs som gisslan och hotade att döda honom om inte polismannen bakom Berkin Elvans, 15, död gav sig till känna.

Den turkiska polisens insatsstyrka tog sig in i domstolen och påbörjade förhandling med gisslantagarna via telefon. Sex timmars förhandling följde innan insatsstyrkan stormade rummet efter att ha hört skottlossning.

"Vi gjorde vårt bästa för att rädda honom"

Attentatsmännen dödades i stormningen, medan åklagaren Mehmet Selim Kirazs skadades svårt och fördes till sjukhus där han senare dödförklarades.

– Vi gjorde vårt bästa för att rädda honom men lyckades inte. Han var död när han kom till sjukhuset, säger en talesperson för Florence Nightingale-sjukhuset till CNN Türk, enligt Reuters.

Enligt den turkiska tidningen Hürriyet ska Turkiets president Erdogan ha sagt att Kirazs sköts fem gånger, varav tre gånger i huvudet.

Hot om avrättning

Tidigare under dagen släpptes en bild som visar hur någon håller ett vapen mot åklagaren Mehmet Selim Kirazs huvud och något över hans mun. På bilden har hans händer bundits med buntband.

Det har dock ännu inte bekräftats om bilden faktiskt är från gisslantagningen i dag men den ska ha publicerats av vänsterextremistgruppen Revolutionära frihetsfronten (DHKP-C). DHKP-C har listats som en terrororganisation av USA, EU och Turkiet och låg bakom en självmordsattack utanför USA:s ambassad under 2013.

ARTIKELN HANDLAR OM

Istanbul