Mördarsnigeln åt på Ingers arm

Av: Linnea Järkstig

Publicerad:
Uppdaterad:

Inger Iglebæk, 77, attackerades av en mördarsnigel.

Den raspade hål i hennes hud så att hon började blöda.

– Jag slet bort den. Jag hade börjat blöda. Såret var inte så stort, men jag var fortfarande chockad, säger hon till norska VG.

Det var när norska Inger Iglebæk, 77, låg ute och sov på en madrass i trädgården som hon kände en obehaglig känsla på armen. Hon vaknade till och såg en stor brun mördarsnigel, spansk skogssnigel, som sugit sig fast på armen.

– När jag öppnade mina ögon såg jag att det satt en stor brun snigel på armen, men bara på ett ställe där jag har tunnare hud eftersom jag tidigare hade ett sår där. Jag slet bort den. Jag hade börjat börjat blöda. Såret var inte så stort, men jag var fortfarande chockad, säger hon till VG.

Inte hört talas om det

Den pensionerade biologen har sovit utomhus ända sedan hon var liten. Men för fyra nätter sedan blev det väldigt otäckt.

– Jag visste inte att mördarsniglar kan börja gnaga på folk och jag undrar om någon annan har upplevt något liknande förut.

Snigelexperten Bjørn Arild Hatteland som är forskare vid det Norska institutet för bioekonomi har aldrig tidigare hört talas om något liknande.

Men enligt honom är det inte omöjligt att det skulle kunna hända.

– Sniglar har en sträv tunga med massa små taggar. De använder detta bland annat när de äter blad eller döda djur, säger han till VG.

"Ingen vampyrsnigel"

Enligt Bjørn Arild Hatteland handlar det inte om någon vampyrsnigel, utan om en helt vanlig spansk skogssnigel.

– Det här är inte en vampyrsnigel som äter människoblod. Det är nog en tillfällighet att den raspade på hennes hud. Hon hade ett sår på armen, så det kan förklara hur den tog sig igenom huden, säger han till VG.

Inger Iglebæk är inte skrämd av händelsen och kommer fortsätta att sova utomhus.

– Det är viktigt för mig eftersom jag har gjort det hela mitt liv, men resten av sommaren kommer jag nog välja en annan säng, så att sniglar inte kan komma upp till mig, säger hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE