Ambulans rånades under utryckning

Foto: TT
Ambulansen blev rånad vid utryckning.
NYHETER

Ambulansen fick rycka ut på ett larm – då blev personalen rånade, skriver Nerikes-Allehanda.

– Jag har jobbat här i 30 år och har aldrig varit med om något liknande, säger Thomas Eliasson, tillförordnad ambulanschef.

Natten mellan fredag och lördag, vid 02:00-tiden, larmades ambulansen till centrala Örebro där en kvinna råkat ut för kramper. När ambulanspersonalen var framme och började hjälpa kvinnan blev de rånade på sin akutväska, skriver NA.

– Jag har jobbat här i 30 år och har aldrig varit med om något liknande, säger Thomas Eliasson som är tillförordnad ambulanschef på Universitetssjukhuset Örebro.

I väskan låg det bland annat läkemedel för smärtlindring och kramplösande medel. Enligt ett vittne så sprang personen med väskan från platsen men stoppades av två personer på en cykel som tog tillbaka den. Patienten ska ha klarat sig men ambulanspersonalen är chockade efter händelsen.

– De mår inte bra och är tagna ur tjänst. Vi är alla påverkade av det som har hänt, säger Thomas Eliasson.

Senare kom uppgifter till NA om att kvinnan ska ha spelat sjuk för att den andra personen skulle tillkalla ambulans och kunna stjäla akutväskan.

– Det finns sådana uppgifter i utredningen. Vi undersöker det. Men jag vill inte kommentera mer än så, säger åklagaren Karl-Erik Antonsson till tidningen.

Polisen rubricerar händelsen som rån och en person sitter sedan lördagen anhållen för brottet, skriver NA.