Hjältepolisen Bosse prejade tjuvarna

Foto: Privat / Facebook
Hjältepolisen "Bosse" prejade tjuvarnas bil.
NYHETER

Efter ett inbrottsförsök i Täby gav sig polisen ut på jakt – ledda av Boxiao ”Bosse” Pan, tidigare känd för att ha skjutsat en gravid fortkörande kvinna till akuten.

”Bra insats av samtliga kollegor som måste fatta blixtsnabba beslut”, skriver Bosse på polisens Facebooksida.

Det var på natten mot onsdagen som polisen fick larm om ett pågående inbrottsförsök i Täby kyrkby. Genast beordrades en tre bilar stark styrka ut för att sätta käppar i hjulen för de misstänkta tjuvarna.

Det var en man som hade lagt ut sin motorcykel till försäljning på nätet som vaknade av att tre män höll på att bryta upp hans garage. Mannen ringde 112 och skrämde iväg tjuvarna – sedan tog Boxiao ”Bosse” Pan på Täbypolisen och hans kollegor upp jakten. De fattade beslutet om att förfölja tjuvarna, som ”körde snabbt och vårdslöst i utkanten av villaområdet”.

– Vi gör alltid bedömningen innan vi tar upp en förföljande om hur mycket bilar och fotgängare som är ute och det var helt tomt, säger Jan Berlin, polis i Täby, till Mitti.

Tog i med hårdhandskar

En av de utlarmade polisbilarna mötte den misstänkta flyktbilen – som vägrade stanna när polisen signalerade. De andra bilarna ställde upp som väghinder i tjuvarnas troliga färdriktning, och försökte få stopp på de misstänktas bil med spikmatta.

Jakten tog inte stopp förrän ”Bosses” patrull gav sig på att preja bilen. Trots att den tidigare kolliderat med en polisbil valde de misstänkta att inte stanna, varför polisen tvingades ta i med hårdhandskarna.

Det var ”Bosse” som satt vid ratten – och han valde efteråt att berätta om polisernas insats på Facebook, där de fått applåder från många håll.

”Bra insats av samtliga kollegor som måste fatta blixtsnabba beslut trots trötthet långt in på nattpasset”, skrev Bosse.

Får beröm på nätet

I kommentarerna får han och kollegorna stort stöd.

”Bra jobbat, och bra med vakna grannar som inser att det pågår ett brott”, skriver en person i kommentarsfältet.

Boxiao ”Bosse” Pan har tidigare blivit lite av en kändis genom sina berättelser om polisyrket som han sprider via sociala medier. I mitten av januari stötte han på en något oväntad fortkörare – nämligen en höggravid kvinna som hade bråttom till BB.

Då grep ”Bosse” själv in – och skjutsade henne.

– Folk säger att vi är hjältar, det är ju inte jättevanligt att vi poliser får höra det, sade han då till Aftonbladet om reaktionerna i sociala medier.

ARTIKELN HANDLAR OM