Förstasidorna som kan kosta May valsegern

avAlexandra Carlsson Tenitskaja

NYHETER

Det brittiska valet är bara dagar bort.

Innan attackerna i London visade opinionsmätningarna otroligt jämna siffror mellan premiärminister Theresa May och utmanaren Jeremy Corbyn.

Nu när det har avslöjats att en av terroristerna var en känd jihadist riktas mycket av kritiken mot Toryledaren – som under flera år suttit i regeringen som inrikesminister.

1 av 8
Daily Star

Valet den 8 juni såg tidigare ut att bli en enkel match för premiärministern. Efter den direktsända utfrågningen i BBC som hölls under fredagen talade opinionssiffrorna dock för ett uppsving för Labour och Corbyn.

Efter terrornatten i London ställde de båda toppolitikerna in sina respektive valkampanjer på söndagen och höll istället var sitt slagkraftigt tall till det brittiska folket.

Corbyn lovade Storbritannien 10 000 nya poliser om han blir vald och passade på att slänga en känga åt premiärministern:

– Man kan inte skydda medborgarna genom billiga lösningar. Polisen och Säkerhetspolisen måste få de resurser som de behöver, inte 20 000 nedskärningar, uttryckte Corbyn och syftade på alla de poliser som May beslutade att skära ned på under sina år som inrikesminister.

”Hur i helvete kunde han slinka förbi?”

Och han verkar inte vara ensam om att hålla May delvis skyldig till Storbritanniens höga terrorfrekvens. Dagens brittiska löpsedlar riktar en hård ton mot de ansvariga över folkets säkerhet i Storbritannien.

Daily Star publicerar på sin förstasida en stor bild på en av de till döds skjutna terroristerna. Rubriken lyder: ”Hur kunde vi låta honom gå på våra gator?”.

Daily Mirror skriver i sin rubrik: ”Hur i helvete kunde han slinka förbi?”.

Kritiken riktar sig mot ansvariga politiker och myndigheter och tar avstamp i den information gällande att en av terroristerna, Khuram Butt varit känd av brittiska säkerhetspolisen sen tidigare.

Inga indikationer på attack

Dock kunde de inte hitta tillräckligt med information om mannen för att kunna gripa honom. Polisen uppger att de inte hade några indikationer på att attacken var på gång.

Den andre namngivne terroristen, Rachid Redouande var inte känd av myndigheterna.

På måndag förväntas invånarna i Storbritannien att bege sig till vallokalerna och lägga sin röst på den mest passande kandidaten att styra landet. Om det blir Theresa May eller Jeremy Corbyn återstår att se.