Pendeltågstrafiken delvis i gång efter tidigare stopp

avMaja K Nilsson, TT-Aftonbladet

NYHETER

Pendeltågen har nu börjat rulla med halvtimmes trafik efter en kabelbrand har orsakat totalstopp i tågtrafiken till och från Stockholm.

Enligt Trafikverket så kommer SJ-tågen börja gå igen under förmiddagen med kraftiga förseningar.

1 av 3 | Foto: ADAM WESTIN

Pendeltågstrafiken går med halvtimmestrafik igen, förutom mellan Älvsjö och Stockholms centralstation. SJ-tågen kommer däremot inte in till Stockholm än.

– Tågen vänder i Bålsta, Märsta och Södertälje, säger Sara Lindström, presstalesperson för Trafikverket, som inte har någon prognos över när tågen i gång igen.

Tågstoppet beror på ett omfattande elfel sär det från klockan 06 är stopp i all tågtrafik till och från Stockholms centralstation. Enligt Trafikverket rör det sig om en kabelbrand strax söder om stationen och vet inte hur omfattande felet är.

Många resenärer drabbas

– Vi jobbar febrilt för att hitta lösning på det hela så snabbt som möjligt. Det är många som drabbas när trafiken står stilla så här, säger Sara Lindström vid Trafikverkets pressjour.

Enligt Trafikverket kommer trafiken återupptas under förmiddagen med stora förseningar.

Kabelbranden tros ha uppstått i samband efter att gnistor från ett sliptåg antänt skräp vid anläggningen, enligt uppgift till Aftonbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tågtrafik

Stockholm