Nyheter

Massevakuering när orkanen Laura uppgraderas

Av: 

TT

NYHETER

Ovädret Laura har uppgraderats till en orkan av kategori 4 och hundratusentals människor är i färd med att evakuera. Nu håller USA:s sydkust andan inför stormens ankomst.

Kategori 4 är den näst högsta klassificeringen, enligt USA:s orkancenter NHC. Invånare längs Texas och Louisianas kuster, där runt 620 000 människor har beordrats evakuera, varnas för "livshotande stormvågor" som kan nå upp till 50 kilometer in i landet.

– Vi får se vad vi kommer tillbaka till. Det är inget vi kan göra något åt, säger Brad Cooksey som är en av alla Texasbor som nu lämnar sina hem.

Laura befaras bli en av de värsta orkanerna som drabbar USA:s kust mot Mexikanska golfen på åratal. Ihållande vindhastigheter på över 60 meter per sekund har uppmätts.

Både vattnet och vindarna har potential att orsaka katastrofala skador på hus och annan infrastruktur i området i samband med att stormens öga når land i Texas natten till torsdagen, eller torsdag morgon svensk tid.

– Det är svårt för de flesta att tänka sig att en vägg av vatten, över två våningar hög, som slår mot land. Men det är vad som kommer att hända, säger meteorolog Benjamin Schott vid vädertjänsten NWS under en presskonferens.

Laura har redan tagit tiotals människoliv i Haiti och Dominikanska republiken.

ANNONS

Ellos Badkläder! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Ellos

Shoppa här

Publisert: