Två misstänkta fall av coronavirus i Malmö – var negativt

Två personer som vårdas i Malmö för luftvägsbesvär har testats för coronaviruset, rapporterar Sydsvenskan.

Under måndagen kom svaret att de personer som testats inte hade coronavirus.

Två patienter hölls isolerade på Skånes universitetssjukhus i Malmö under söndagen. De har testats för coronaviruset, men även vanligt förkylningsvirus och influensa, rapporterar Sydsvenskan.

– Vi är väldigt frikostiga med att ta prover på folk som har varit och rest i Kina och som kommer hem med luftvägssymptom, säger Eva Gustafsson som är biträdande smittskyddsläkare på Region Skåne till tidningen.

Under måndagen meddelade Region Skåne att de testade personerna inte hade coronaviruset.

Aftonbladet ger dig senaste nytt om coronaviruset.

Fastnålat inlägg
11 februari 2020 kl 08.09av Susanne Wixe
DELA

Här är de senaste uppgifterna (21 februari) gällande det nya coronaviruset, covid-19:

2 247 dödsfall har bekräftats, alla utom ett tiotal i Kina. 

Antalet smittade uppges nu vara 76 726, de allra flesta i Kina. Fall har även bekräftats i ett 20-tal andra länder, bland annat i Sverige (ett fall).

18 547 personer har friskförklarats, framförallt i Kina men även i USA, Thailand och Australien.

Källa: Johns Hopkins University.

Skriv inlägg
 • Hej Hur kan det vara att man kan få besked så fort i Danmark, men det tar ett dygn i Sverige

  Jerry

  Hej Jerry, min bild är att det även skiljer sig åt från region till region här i Sverige. Har ringt ett antal regioner under de här veckorna där vi fått uppgifter om misstänkta fall och det har gått olika snabbt innan besked lämnats. Provtagningen tar mellan 5 och 6 timmar enligt Folkhälsomyndigheten (som är myndigheten som analyserar provresultatet). Därefter kan det säkert se olika ut vad gäller när och hur besked till allmänhet och press ges. 

  Nivette Dawod
 • Hur går det med proverna från småland?

  Nyfiken

  Hej nyfiken, vad gäller den patient som vi skrivit om i Kronobergs län så har regionen där ännu inte kommit med några nya uppgifter om provresultaten. Vi fortsätter att bevaka frågan. 

  Nivette Dawod
 • Hello, I'm one of the passenger that is most likely were on the same flight as the woman. Do you mind to update here when you can confirm she is indeed infected or healthy? I'll quarantine myself in the hotel room in the meantime

  Passenger

  ​Hi passenger, the woman who was taken to hospital after landing in Kastrup tested negative for the corona virus. That means she is not infected with the virus. 

  Nivette Dawod
 • Ska resa från Kastrup om några timmar, bör jag oroa mig för någon smittorisk?

  Jesper

  Hej Jesper, kvinnan som fördes till sjukhus efter att ha landat på Kastrup hade inte coronaviruset, uppger danska Folkhälsomyndigheten nu. Terminal 3, där hon landade, har dessutom städats grundligt. 

  Nivette Dawod

PODD Coronaviruset – så orolig bör du vara

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om det nya coronaviruset. Hur farligt är det och bör vi oroa oss här i Sverige? Gäst är smittskyddsexperten Pasi Penttinen.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE