Man anhållen för mord efter fynd i Edsviken

Av: John Granlund

Publicerad:
Uppdaterad:

Polisen har under längre tid utrett den tatuerade mannens försvinnande.

I går hittades han död i Edsviken, Sollentuna – och nu har en person anhållits skäligen misstänkt för mord.

– Anhöriga är underrättade, säger Anna Westberg på polisens regionledningscentral i Stockholm.

Sportfiskeentusiasterna rörde sig med båt längs vassen i Helenelund, Sollentuna, när de plötsligt fick syn på en död kropp i vattnet på påskaftonens eftermiddag.

– Vi ringde direkt polisen. På håll såg det ut som någon som nyss fallit i vattnet men när vi kom närmare såg vi att kroppen hade legat där ett tag, sa en av fiskeentusiasterna till Aftonbladet i går.

När polisen fick uppgifter om hur mannen i vattnet såg ut ska man omgående ha fattat misstankar om vilken försvunnen person det kunde röra sig.

1 av 6 | Foto: Peter Wixtröm

Orsakerna var framför allt två:

Mannen som låg död i vattnet hade särskilda kännetecken som sportfiskarna kunde berätta om för polisen över telefon. Enligt Aftonbladets uppgifter handlar det om tatueringar.

I samma område hade polisen tidigare letat i vattnet med båtar och på land med sökhundar efter den försvunne mannen utan resultat. I TV3:s ”Efterlyst” har polisen gått ut med att orsaken till eftersöket var att mannens tillhörigheter hittats i området i samband med försvinnandet.

Nu har en man gripits och anhållits misstänkt för mordet på mannen som hittades i vattnet.

– En person sitter anhållen sedan 9.27 skäligen misstänkt för mord, säger Robin Simonsson på Åklagarmyndighetens presstjänst.

Ärendet utreds enligt Åklagarmyndigheten av polisen i Stockholm norrort.

Polisen uppger att den misstänkt mördade mannens anhöriga är underrättade.

Publicerad:

LÄS VIDARE