Stockholm

Kråkigt slut efter fågelattacken på Södermalm

Av: 

Fanny Westling

Sophie Stigfur

NYHETER

En kråka hackade på onsdagen hål i huvudet på en person i centrala Stockholm.

I dag var fågeln borta och kvar på marken låg hennes döda ungar.

– Någon har dödat dem, det händer inte om föräldrarna är i närheten, sa Världsnaturfondens expert Tom Arnbom när han kom till platsen.

Det tycktes vara ett tragiskt mysterium som hade utspelat sig på den olycksdrabbade kråkmakargatan, det vill säga Rosenlundsgatan på Södermalm Stockholm.

– Jag blev jätteförvånad när vi kom hit och skulle leta efter den vuxna kråkan, så låg två döda ungar här, sa Världsnaturfondens expert Tom Arnbom när han kom till platsen.

Hackade hål i huvudet

Bara en dag tidigare, på onsdagseftermiddagen, slog flera personer larm till polisen om en attackkråka gett sig på förbipasserande. Bland annat hackade kråkan hål i huvudet på en person som fick uppsöka sjukhus för att få en stelkrampsspruta.

Men i dag var kråkan borta, och hennes två ungar låg döda på marken.

– Någon har dödat dem. Det händer inte om föräldrarna är i närheten, de försvarar sina ungar in i det sista, sa Tom Arnbom.

Glasklart beslut

Precis så var det.

– Både kråkmamman och kråkungarna är avlivade av kommunens viltvårdare på uppdrag av polisen, säger Tommy Tuvunger, skadedjurssamordnare inom Stockholm stad.

Förbipasserade hade sett måsar och kråkorna bråka, vilket kan förklara att kråkungarna låg på marken.

– Vi sköt dem i boet, så har de kanske trillat ner. Vi beställer inte en skylift för att det ligger två döda kråkungar i ett bo.

– Om kråkan skadar personer är det glasklart, den måste avlivas. Det görs med gevär under ordnade former ihop med polis eftersom det sker på allmän plats.

En kråkig historia, helt enkelt.

ANNONS EXTERN LÄNK

20-50 % på nästan alla glas hos Cervera – handla här

Cervera

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Stockholm

LÄS VIDARE

Här sätter kråkan gatan i skräck

ÄMNEN I ARTIKELN

Stockholm

Fåglar

Södermalm