Försvunna Madeleine McCann

Tysk pedofil misstänkt för mord på Madeleine McCann

Av: 

Benjamin Ekroth

Sophie Stigfur

NYHETER

Gåtan med försvunna Madeleine McCann, 3, kan vara på väg att lösas.

Den 43-åriga tyska medborgaren Christian Brückner, dömd för sexbrott mot barn, är ny huvudmisstänkt – för mord på flickan.

– Vi utgår från att hon är död, säger tyska åklagaren Christian Wolters under en presskonferens.

I maj 2007 försvann lilla Madeleine McCann spårlöst ur familjens semesterlägenhet i Portugal. Hennes föräldrar åt middag på en restaurang strax intill.

Den portugisiska polisen lade ned utredningen om flickans försvinnande 2008. Men 2011 beslöt brittisk polis att öppna en egen utredning – och efter 13 år kan försvinnandet nu vara på väg att klaras upp.

Madeleine McCann försvann 2007.
Polisen är särskilt intresserad av en minibuss som 43-åringen ska ha bott i när han vistades i Portugal.

Ny huvudmisstänkt är Christian Brückner, en 43-årig tysk medborgare som redan avtjänar ett fängelsestraff i Tyskland. Mannen är tidigare dömd flera sexuella övergrepp på barn, han ska även ha våldtagit en 72-årig kvinna.

Mannen befann sig i samma område som det hotell som Madeleine McCann och hennes familj bodde på när hon försvann.

Var på samma hotell

Som bevis har Scotland Yard ett telefonsamtal som han ringt från hotellet en timme innan Madeleine försvann från rummet där hon låg och sov med sina småsyskon.

Tysk polis samarbetar med såväl den portugisiska som brittiska polisen, då Brückner bott i Tyskland de senaste åren. Och under en presskonferens under torsdagen meddelar åklagarmyndigheten i Braunschweig att mannen misstänks för mord.

– Vi antar att flickan är död, säger talespersonen Christian Wolters.

Enligt lokala medier vill Wolters inte gå in närmare på utredningen.

Mannen sägs ha bott regelbundet mellan 1995–2007 i portugisiska Algarve, där Madeleine försvann. I Portugal ska den misstänkte ha att arbetat inom cateringbranschen, men han sägs också ha begått inbrott och sysslat med narkotikahandel.

Avregistrerade sin bil dagen efter

Polisen är särskilt intresserad av en minibuss som 43-åringen ska ha bott i då han vistades i Portugal, och har släppt foton på bussen. Polisen vill också ha mer information om en annan bil, av märket Jaguar, som mannen ägde vid den här tiden. Bilen lät tysken registrera i en annan persons namn dagen efter Madeleine McCanns försvinnande, enligt BBC.

– Det finns nyckelvittnen och vi uppmanar dem att höra av sig. Några personer känner igen mannen vi beskriver. Han kan ha anförtrott er saker rörande Madeleines försvinnande, säger Mark Cranwell som leder polisutredningen till BBC.

Polisen vill också ha uppgifter om en Jaguar som den tyske mannen ska ha ägt.
Föräldrarna Kate och Gerry McCan.

I ett uttalande tackar Madeleines föräldrar polisen för de fortsatta ansträngningarna för att leta efter deras dotter och välkomnar deras vädjan till allmänheten, rapporterar Sky News:

”Allt vi någonsin velat är att hitta henne, få fram sanningen och att de ansvariga ska ställas inför rätta. Vi kommer aldrig ge upp hoppet om att hitta Madeleine levande, men oavsett vad resultatet än blir, måste vi få veta för att kunna finna frid”.

ANNONS

Köp den populära muminmuggen Fiske till rabatterat pris hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Praia da Luz i södra Portugal.
Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Försvunna Madeleine McCann

LÄS VIDARE

Tysk mordmisstänkt i fallet Madeleine McCann

ÄMNEN I ARTIKELN

Försvunna Madeleine McCann

Madeleine McCann

Scotland Yard

Portugal

Sexualbrott

Tyskland