Här öppnar Malmös första e-sportbar

Av: Rasmus Thedin

Publicerad:
Uppdaterad:
En god respons och ett stort intresse menar Kenny Bengtsson, delägare på Kappa Bar, att han fått inför fredagens premiär. Bilder är ett montage.
Foto: Rasmus Thedin/Lise Åserud
En god respons och ett stort intresse menar Kenny Bengtsson, delägare på Kappa Bar, att han fått inför fredagens premiär. Bilder är ett montage.

Som O’Learys, fast för e-sport. Så beskriver ägaren av Malmös första e-sportbar sitt nya projekt Kappa Bar, som öppnar för allmänheten på fredagen.

Under torsdagen arbetas det för fullt i lokalerna på Baltzarsgatan i Malmö. Här ska snart Malmös första e-sportbar öppna. Med kort tid till premiären återstår dock en hel del arbete.

Kenny Bengtsson har jobbat inom restaurangbranschen i många år. Senast på Texas Longhorn. Nu kombinerar han den erfarenheten med sitt andra stora intresse: datorspel.

– Min personliga favorit är Dota 2, säger han.

Han är en av fem delägare av Kappa Bar, där man kommer kunna titta på e-sport, spela tv- och datorspel, samt äta och dricka.

– Det har funnits andra spelställen i Malmö tidigare, men de har varit mer retro. Det här är modernare. Plus att vi är det första med alkoholtillstånd, säger Kenny Bengtsson.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Foto: Rasmus Thedin
Kenny Bengtsson öppnar snart Malmös första e-sportbar.

Fyller ett tomrum

Han tycker att baren fyller ett tomrum i Malmö och att nu är rätt tid att öppna.

– Det har blivit vanligare att folk spelar, det är mer norm. Det finns säkert en marknad för fler liknande ställen framöver.

Dota 2, Counterstrike, League of Legends, Fifa och Worms är några av de spel man kommer att kunna spela på plats.

– Vi kommer alltid att lägga till och ändra i utbudet efter kundernas önskemål.

Redan under torsdagen smygöppnar Kappa Bar för specialinbjudna gäster, och under premiärkvällen på fredagen kommer bland annat datorspels-veteranen Emil ”Heaton” Christensen på besök.

– Förhoppningen är att det kommer att vara fullt här hela helgen. Responsen har varit bra och intresset stort, så jag tror det kommer att gå bra.

Publicerad:

LÄS VIDARE