Donald Trump hyllar hund – efter räden mot IS-ledaren

I lördags dödades IS-ledaren Abu Bakr al-Baghdadi.

Nu hyllar president Donald Trump en hund för insatsen under den amerikanska räden.

”Gjort ett superbra jobb med att fånga och döda ledaren av IS, Abu Bakr al-Baghdadi!”, skriver Trump på Twitter.

USA:s president Donald Trump bekräftade förra veckan att IS-ledaren Abu Bakr al-Baghdadi dödats i en räd i norra Syrien. Terrorledaren jagades in i en tunnel där han sprängde sig själv och tre av sina barn till döds.

– Han dog inte som någon hjälte, han grät och dog som en hund, som en fegis, sa Donald Trump under en presskonferens som Aftonbladet tidigare rapporterat om.

Nu nämner Donald Trump än en gång ordet hund, men denna gång på Twitter och i en hyllning. Presidenten har nämligen lagt upp en bild på den belgiska vallhund som var med i räden mot IS-ledaren, något som The Gaurdian rapporterat om.

Hunden blev skadad i samband med räden

”Vi har offentliggjort bilden av den fantastiska hunden som gjort ett superbra jobb med att fånga och döda ledaren av IS, Abu Bakr al-Baghdadi!”, skriver Trump i sin tweet.

Det var i samband med att Abu Bakr al-Baghdadi detonerade en bombväst som den belgiska vallhunden, som Trump nu hyllar, blev skadad.

Trump som har offentliggjort en bild på hunden, men vill inte säga vad den heter. Detta för att hundens namn skulle kunna avslöja vilka trupper som var med i räden. Men enligt flera amerikanska medier ska hunden heta Conan.

Om spekulationerna stämmer gällande hundens namn förblir ovisst. Men den belgiska vallhunden ska vårdas på ett djursjukhus. Enligt amerikanska medier ska skadorna vara av det lättare slaget.

Publisert:

LÄS VIDARE