Coronapandemin

Norge öppnar för resor – men bara för Gotland

Av: 

TT

NYHETER

Norge släpper karantänskravet för resor till och från delar av övriga Norden som är mindre smittodrabbade. Men för Sveriges del omfattar detta tills vidare bara Gotland, säger statsminister Erna Solberg.

Kravet på tio dygns karantän vid hemkomsten för norrmän slopas på måndag för alla nordiska länder, alltså förutom tidigare aviserade Danmark även Island, Finland och Sverige, meddelar Solberg på en presskonferens.

Men regioner med stor smittspridning utesluts, och för Sveriges del gäller det hela landet utom Gotland.

Norges regler gäller för resor åt båda hållen – med andra ord är gotlänningar välkomna att åka på semester i Norge, men inte andra svenskar, enligt fredagens besked från Solberg och hälsominister Bent Høie. Om gotlänningarna då måste flyga, eller även får ta sig på andra sätt genom Sverige för att nå Norge framgår inte.

Sedan tidigare står det klart att norrmän och danskar fritt ska kunna resa till varandras länder från och med måndag, den 15 juni.

Finland meddelade på torsdagen att gränserna öppnas för bland andra danskar och norrmän, men inte för svenskar.

Rauken Digerhuvud på Fårö.

PODD Första färjan avgår i morgon

Läget på Sveriges största ö har varit annorlunda under våren. En del öbor startade grupper i sociala medier och ville registrera alla som kom över med färjan. Den 13:e juni får vi resa runt i landet igen och när regeringen för en dryg vecka sen berättade om det nya läget så kraschade Destination Gotlands sajt. Hur har våren varit på Gotland och vad kommer hända nu när reserestriktionerna hävs? Det här pratar vi om i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

ANNONS

20% Rabatt på solskydd & solkräm för alla hudtyper och behov! - Lloyds Apotek

Extern länk från LloydsApotek

Beställ här

Publisert:

LÄS VIDARE

Markus Larssons lista: De 30 bästa billåtarna

ÄMNEN I ARTIKELN

Coronapandemin

Norge

Coronaviruset

Turism & resor

Erna Solberg