Australien

Döende fåglar föll ner från himlen

”Det var som taget ur en skräckfilm”

Av: 

Maria-Elena Zelaya

NYHETER

Fåglar skrikandes i plågor, blödandes från ögon och näbbar föll ner från himlen i Australien.

Orsaken tros ha varit en riktad massförgiftning mot de långnäbbade kakaduorna, skriver The Guardian.

– Det vi bevittnade var som taget ur en skräckfilm, säger Sarah King, grundare av organisationen Casper’s bird rescue, till tidningen.

Det skräckinjagande dramat utspelade sig i One Tree Hill i närheten av Adelaide, södra Australien, förra veckan. Flera i området blev då vittnen till hur omkring 60 kakaduor föll ner från träden och himlen.

En organisation som arbetar med att rädda fåglar kontaktades och skickade en av sina fågelexperter till platsen.

– Han ringde upp mig så fort han kom till platsen, uppjagad och sa att det var för många, att de bokstavligen föll ner från träden framför honom, säger Sarah King till The Guardian.

Massförgiftning

Australiska myndigheter misstänker att fåglarna förgiftats, men av vem och varför är fortfarande under utredning. Den långnäbbade kakaduan är en fridlyst fågelart i Australien som på senare tid blivit impopulära för att de anses tugga sönder allt från grödor till gatlyktor och byggnader.

– Giftet som har använts var ett grymt och fruktansvärt sådant, fåglarna har gått en långsam och plågsam död till mötes, säger Sarah Kling.

Skrek av plågor

Veterinärer utreder just nu vad som orsakat massdöden. Men enligt vittnen var fåglarna inte döda när de föll till marken. De ska ha varit oförmögna att flyga, haft blödande näbbar och ögon. När alla fåglar samlats upp landade antalet på 60 kakaduor, majoriteten levde då fortfarande och skrek i plågor. Alla utom två av dem dog.

– Det kan ta flera veckor innan de dör av giftet, det sprider sig i kroppen och orsakar inre blödningar vilket sen leder till en fruktansvärd död, säger Kling till The Guardian.

De förgiftade fåglarna.

ANNONS

Hemmatest Covid-19 Antigentest finns nu i lager med SNABB leverans.

Extern länk från Quicktest

Köp här

Publisert:

LÄS VIDARE

Mystiska dödsfall i semesterparadis

ÄMNEN I ARTIKELN

Australien

Fåglar

Djur & natur