Stockholm

Man vägrade gå upp ur vattnet – misstänks för båtstöld

Av: 

Maria-Elena Zelaya

NYHETER

Två män är misstänkta för att ha försökt stjäla en båt i centrala Stockholm. När polisen kom till platsen flydde en av dem överbord.

– Personen i vattnet vägrar gå upp, vi är rädda att personen ska sjunka, sa Mats Eriksson, presstalesperson vid polisen, mitt under insatsen.

Klockan 18.18 på lördagen fick polisen larm om en stulen båt i centrala Stockholm. Två män misstänkta för stölden påträffades på platsen varav en av dem greps på plats medan den andra hoppade i vattnet för att komma undan polisen.

– Vi har gripit en av dem men den andra vill inte komma upp ur vattnet, det är för hans eget bästa vi försöker få upp honom, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid polisen.

Två gripna

Männen stal en båt i Ulvsundasjön och ska sedan ha åkt mot Karlsbergssjön när polisen kom till platsen.

– Vi vet inte hur långt de kom, det får vi se i efterhand, säger han.

Drygt en timme senare lyckades polisen få upp den andra mannen på en brygga. Han ska då ha varit vaken och talbar men det var oklart om mannen behövde uppsöka vård. Båda männen misstänkts för grov vårdslöshet i sjötrafik, ringa narkotikabrott och sjöfylleri.

– Han lever, det är vi glada för. En anmälan kommer nu upprättas för diverse brott bland annat stöld av båt, säger Mats Eriksson.

ANNONS

REA: Upp till 50% på Nike - fynda kläder, skor och allt du behöver till träningen!

Extern länk från Nike

Gå till rean

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Stockholm

Brott

Båtar