I dag är det världsemojidagen – fira med en smiley

avNicole Gustafsson

Grattis emojis!

Den 17 juli är internationella dagen för de färgstarka symbolerna som skickas i meddelanden. I dag firas emojis firas världen över.

Har du en favorit-emoji? I så fall kan du passa på att skicka extra många av den under dagen. Den 17 juli är nämligen internationella dagen för emojis, något som firas världen över.

Londons kungliga operahus kommer under dagen twittra ett tjugotal välkända operor – i emojiform. Och i New York uppmärksammas världsemojidagen med att Empire State Building lyser upp i den klassiska emojigula färgen, rapporterar BBC.

År 2019 kommer 59 emojis

Under 2019 kommer totalt 59 nya emojis enligt Unicode Consortium, företaget som sätter den internationella standarden för symboler för alla plattformar.

Bland nykomlingarna finns djur som sengångare och flamingo samt mat som våffla och falafel. Men något som är mer efterlängtat är att funktionsvarierade finns representerade i nya uppsättningen.

I dagsläget finns 2666 stycken emojis. De små ikonerna är inte bara ett extra inslag i meddelanden vi skickar till varandra, utan är som ett eget slags språk. Vilken är din favorit emoji?

ARTIKELN HANDLAR OM