Mordet på Wilma, 17

Mamman om sista samtalet med Wilma

Av: 

Ebba Thornéus

NYHETER

17-åriga Wilma Andersson misstänks ha mördats av sin ex-pojkvän.

Sista kända telefonsamtalet gick till hennes mamma.

”Hon behövde låna pengar till tandläkaren”, berättar mamman i förhör.

17-åriga Wilma Andersson tros ha mördats i en lägenhet i Uddevalla den 14 november.

Wilmas kropp har ännu inte återfunnits men hoppet om att hitta henne vid liv släcktes när hennes huvud hittades insvept i aluminiumfolie i en resväska hemma i pojkvännens lägenhet.

Hennes tidigare pojkvän, en 23-årig man, åtalades under onsdagen misstänkt för mord och brott mot griftefriden. Han nekar till brott.

– Om jag hade styckmördat min tjej så hade jag inte sparat hennes huvud, säger han i förhör.

Bråkade högljutt

Paret hade varit tillsammans i drygt två år, och förhållandet har av anhöriga och bekanta beskrivits som stormigt med flera uppbrott.

I förhör berättar den åtalade 23-åringen hur han och Wilma på torsdagen, samma dag som hon misstänks ha mördats, grälade och att han i samband med bråket gjorde slut och att Wilma lämnade lägenheten.

Flera grannar har i förhör vittnat om hur de hörde skrik från lägenheten den aktuella kvällen. En granne berättar hur denne väcktes av sin dotter.

”Hon var vettskrämd och sa pappa, pappa, det är någon som skriker”, berättar grannen i förhöret.

Mördade Wilma i Uddevalla

Foto: Privat

”Högre än de andra skriken”

En annan granne berättar hur han runt klockan 21–22 på torsdagskvällen också hörde dunkar och skrik från lägenheten.

”XX hörde både en mans och en kvinnoröst skrika i 15-20 minuter. Skriket som han tror kom från Wilma var i tonläget ett skrämt skrik. Det sista höga skriket kom från kvinnan och det var högre än alla andra skrik”, framgår det i förhören.

Vidare förklarar grannen att han bestämde sig för att säga till paret men när han kom ut i trapphuset hade skriken upphört, varpå han utgick från att bråket slutat. Grannen hörde sedan ingenting mer från lägenheten.

Vännen: Kallade henne Lucifer

Enligt en väninna till Wilma, som träffade henne dagen innan hon tros ha mördats, var relationen mellan 17-åringen och pojkvännen dålig.

”De hade bråkat lite och han hade betett sig dåligt mot henne. Han hade kallat henne Lucifer och sagt att hon hjälper till att förstöra världen. Och de var osams. Hon var frustrerad över att han blivit så personlighetsförändrad. Han hade blivit en helt annan person”, säger väninnan i förhör.

Väninnan försökte ringa Wilma på mordkvällen men fick då inget svar.

Den sista kända personen som pratat med Wilma på telefon är hennes mamma. Hon och dottern hördes vid två tillfällen på torsdagseftermiddagen.

Det första samtalet vid 15-tiden varade i sju minuter och 20 sekunder, och handlade enligt mamman om att hon skulle överföra pengar till Wilma, som skulle till tandläkaren på fredagen.

Sökandet efter Wilma pågick under flera veckor.

Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD

Mamman: Något som inte stämde

Därefter har mamman vaga minnen av att hon kort pratade med dottern även vid 17-tiden.

”Jag tror att hon ringde då och tackade för pengarna”, säger mamman.

Sedan stängdes Wilmas mobil av och hon hördes inte av mer.

I förhör berättar mamman att Wilma den senaste tiden bara svarade i telefon när hon var ensam hemma. Hon säger också att Wilma aldrig stängde av sin mobiltelefon och alltid hörde av sig när det varit problem.

När mamman inte fick tag i Wilma kände hon direkt att något inte stämde.

”Det har tagit slut förut mellan dem men på detta vis har det aldrig skett. Då har hon eller XX (ex-pojkvännen) alltid hört av sig och berättat för mig men den här gången var det helt tyst från båda håll”, säger hon i förhör.

 

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på barnkläder – 70% rabatt på märkeskläder

Kids Brand Store

Publisert:

LÄS VIDARE

Ex-pojkvännens underliga idéer om Wilma före mordet

Wilmas ex-pojkvän akut till sjukhus

ÄMNEN I ARTIKELN

Mordet på Wilma, 17

Uddevalla

Mord