Stor polisinsats efter larm om pistolman utanför skola

Av: Jamshid Jamshidi

Publicerad:
Uppdaterad:

Polisen larmades om en pistolbeväpnad man utanför en skola i Vansbro.

En stor polisinsats pågick i flera timmar.

– Vi har valt att låsa skolan. Lärare och skolledningen försöker hålla eleverna lugna, säger kommunchefen Katarina Willman.

Polisen inledde insatsen vid skolan i Vansbro klockan 13.32 på måndagen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet hade vittnen slagit larm till polisen efter att ha sett en pistolbeväpnad man vid skolbyggnaden.

– Insatsen är stor, vi har engagerat personal från olika delar av länet och regionen, säger Tommy Lindh på polisens ledningscentral.

Enligt Aftonbladets uppgifter hölls eleverna inlåsta på skolan.

– Jag har inte fått mycket information, jag vet att det finns en hotbild och att vi valt att låsa skolan. Lärare och skolledningen försöker hålla eleverna lugna och polisen hjälper till och informerar, säger Catarina Willman, tillförordnad kommunchef i Vansbro.

”Konflikt mellan en eller flera”

Senare vid 16-tiden avslutades insatsen och polisen kunde bekräfta Aftonbladets uppgifter.

– Det var en person som hade sett en annan person med pistol, vi tar sånt på största allvar med tanke på hur världsläget ser ut, säger Stefan Wickberg, polisens presstalesman.

– Vi anträffade den här personen och den aktuella pistolen visade sig vara en soft air gun. Vi tycker oss kunna fastställa att det inte finns någon hotbild mot skolan längre, utan det ska handla om en konflikt mellan en eller flera personer.

En förundersökning om olaga hot och vapenbrott är inledd, enligt polisen.

– Nu blir det vidare utredning.

Publicerad:

LÄS VIDARE