Uppgifter: Försvunnet spädbarn – misstänkt mord

Knut Sahlin Ekberg

Publicerad 2024-03-25

Två personer är frihetsberövade.

Ett spädbarn har försvunnit i Märsta norr om Stockholm.

Enligt uppgifter till TV4 Nyheterna utreds händelsen som misstänkt mord.

– Två personer är frihetsberövade i ärendet, säger åklagare Rickard Wahlqvist till kanalen.

Polisen har fått uppgifter om att ett spädbarn ska ha försvunnit i Märsta norr om Stockholm. Händelsen utreds som misstänkt mord, enligt uppgifter till TV4 Nyheterna.

Polisen säger till Aftonbladet att åklagaren har anhållit två personer i ärendet, men vill inte uppge brottsrubricering.

Förundersökning om mord

Enligt TV4 har ingen kropp hittats än , men en förundersökning om mord har inletts. Polisen är väldigt förtegen om ärendet men bekräftar för kanalen att de kallades till ett flerfamiljshus i Märsta under lördagen.

Den utpekade lägenheten har sökts igenom och där gjordes ett större knarkfynd. En man och en kvinna sitter nu anhållna. Och utöver mordmisstankarna som riktas mot de båda har de delgivits misstanke om grovt narkotikabrott, rapporterar TV4.

Två personer frihetsberövade

Rickard Wahlqvist är ansvarig åklagare i ärendet.

– Det är förundersökningssekretess och ett väldigt nytt ärende som jag precis fått så jag vill inte uttala mig. Det jag kan säga är att det finns två personer frihetsberövade i ärendet men vad det är för misstanke och vilken grad vill jag inte uttala mig i nuläget, säger han till TV4.

Följ ämnen i artikeln