Zoegas plockas bort i butiker efter prisbråk

TT

Publicerad 2024-03-21

City Gross, Hemköp och Willys plockar tillfälligt bort produkter av Zoegas produkter. Arkivbild.

City Gross, Hemköp och Willys plockar tillfälligt bort Zoegas kaffe från butikshyllorna – eftersom de anser att leverantören Nestlés prishöjning är orimlig, rapporterar Dagligvarunytt.

Butikskedjorna varuförsörjs alla av Axfood-ägda grossisten Dagab som inte vill ge några detaljer om hur stor prishöjning det rör sig om. Marie Svaton, kommunikationschef på Dagab, säger att bolaget alltid har för avsikt att komma överens med sina leverantörer.

– I det här fallet är vi inte där just nu. När vi får aviseringar om prisjusteringar så är det viktigt att det är rimliga och väl underbyggda, säger hon till tidningen.

Mikael Lindgren, kommunikationschef för Nestlé, uppger att det är flera omvärldsfaktorer som lett till prishöjningarna som klimatförändringar och ”hög volatilitet på börsen gör att kvalitetskaffet är hotat”, skriver han till tidningen.

Vidare säger han att Nestlé jobbar för att hålla prissättningen överkomlig för konsumenterna, men att man också vill betala rättvisa priser till de egna leverantörerna.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln