”Kungen av kokain” gripen i Turkiet

Publicerad 2023-11-11

Ännu en internationellt efterlyst storspelare är gripen i Turkiet.

Dritan Rexhepi, även kallad ”Kungen av kokain”, greps i en stor insats under fredagen i en lyxvilla av insatsstyrkan i Istanbul.

– Vi är fast beslutna att rensa vår land från nationella och internationella brottsorganisationer och knarklangare, säger Turkiets inrikesminister Ali Yerlikaya.

Under insatsen med kodnamn ”Operation Kartell”, som hölls i samarbete med turkiska, italienska och albanska myndigheter slog de till mot lyxvillan i stadsdelen Beylikdüzü i Istanbul.

Målet med insatsen var att gripa ”den albanske kungen av kokain”, Dritan Rexhepi, 43.

Han var efterlyst av Interpol och ledare för den internationella drogkartellen Kompania Bello som transporterat mängder av droger från Sydamerika till Europa.

Han anklagas, förutom narkotikasmuggling, för bland annat mord och kidnappning.

Inne i huset hittade polisen mängder med kontanter, smycken, klockor och vapen.

Hittades tack vare samarbete

På bilder som turkiska myndigheter publicerat på plattformen X, publicerat under fredagen, kan man se hur Rexhepi bärs ut ur lyxvillan av maskerade polismän.

Enligt Turkiets inrikesminister Ali Yerlikaya kunde han hittas tack vare ett samarbete med den italienska underrättelsetjänsten. Rexhepi hade placerats under övervakning ända sedan han landade på Istanbuls flygplats och tagit sig in i landet med hjälp av ett falskt colombianskt pass.

– Jag gratulerar våra hjältar som genomförde insatsen. – Vi är fast beslutna att rensa vår land från nationella och internationella brottsorganisationer och knarklangare, säger Yerlikaya.

I förra veckan greps svenske Maxilian Rivkin, även han i Turkiet, efter att ha varit internationellt efterlyst av USA och Sverige.