Kvinna släppt efter misstänkta spionaget

Kvinnan som är misstänkt för medhjälp i det uppmärksammade spionage-fallet har släppts på fri fot, uppger Åklagarmyndigheten.

Misstankarna kvarstår.

– Hon har bestridit misstankarna och förnekar brott, säger hennes advokat Max Ahlgren.

I tisdags anhölls en man och en kvinna i 60-årsåldern misstänkta för grov olovlig underrättelseverksamhet och även medhjälp till grov olovlig underrättelseverksamhet.

Kvinnan, som är misstänkt för det senare brottet, är nu släppt på fri fot, uppger Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Hennes advokat Max Ahlgren säger att kvinnan släpptes under eftermiddagen. Hon nekar fortfarande till misstankarna.

Han kan inte svara på hur hon mår eller orsaken till varför hon släpps.

– Jag kan inte kommentera på grund av det yppandeförbud som råder, säger han.

Misstankarna mot kvinnan kvarstår. Senast i morgon klockan 12.00 måste åklagaren besluta om mannen, som är misstänkt för grov underrättelseverksamhet mot Sverige, ska begäras häktad eller släppas på fri fot.

Spektakulärt gripande

Det var runt klockan 06.00 på tisdagsmorgonen som ett bostadsområde i Stockholmsregionen vaknade av helikopterdånet.

Grannarna har beskrivit det hela som en film. En polis replierade ner till parets hus från en black hawk-helikopter. Mängder av polisbilar körde in, och poliser slog sönder fönsterrutor hos det misstänkta paret.

Många blev rädda, oroliga för att ett våldsbrott skulle ha hänt.

Under tisdagen cirkulerade mängder av poliser i kvarteret, och villan var under lång tid avspärrad för teknisk undersökning.

Aftonbladet har sökt åklagaren i ärendet. Han uppger i ett pressmeddelande att han inte vill kommentera ärendet i nuläget.

Den ryska kvinnan.
Den ryska kvinnan.
Publisert: