En död i krasch in i Stockholms stadshus

NYHETER

En person dog när en bil kraschade in i Stockholms stadshus och fattade eld.

Olyckan skedde efter att en polispatrull försökt att stoppa bilen.

– När de kommer till stadshuset står den aktuella bilen där och brinner, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

1 av 2 | Foto: Läsarbild
Bilen fattade eld vid kraschen.

Polis, ambulans och räddningstjänst larmades om olyckan klockan 01.54 natten mot torsdagen.

Föraren har av någon anledning tappat kontroll över bilen och kört rakt in i Stockholms stadshus. Där har fordonet börjat brinna.

– En bil har gått in i fasaden och tagit eld. Det är någon form av trafikolycka. Jag har inte koll på hur det har gått till, sa Jarmo Carlsten, ledningsbefäl på Storstockholms brandförsvar, i inledningsskedet.

Konstaterades död på platsen

Polisen meddelade senare under natten att föraren omkommit i kraschen. Personen fördes inte till sjukhus utan konstaterades död på platsen.

Olyckan skedde efter att en polispatrull signalerat till personbilen att stanna. Patrullen mötte bilen längre västerut på Kungsholmen.

– När polispatrullen vänder är bilen borta. Då börjar de leta utifrån den punkt där de såg den sist. När de kommer till stadshuset står den aktuella bilen där och brinner, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Varför polisen ville kontrollera bilen är oklart.

Skador på fasaden

Polisen har sökt med hund i området för att se om andra personer har lämnat fordonet efter olyckan. Men inget tyder på det.

Bilen har orsakat skador på byggnadens fasad, det är oklart hur omfattande.

Den omkomne föraren är ännu inte identifierad.

Flera kvarter spärrades av och det gick inte att köra längs Norr Mälarstrand i samband med bärgnings- och utredningsarbetet.

Händelsen utreds som grov vårdslöhet i trafik samt trafikolycka med dödlig utgång.

ARTIKELN HANDLAR OM